Trontolla perquè és feble en estar construïda sobre l'explotació dels uns pels altres, distribuint desequilibradament les plusvàlues del treball, i menyscabant o esgotant les fonts de riquesa traient-ne més profit que el degut, molt especialment focalitzant-se en els recursos naturals.
El sistema es manté, per la mà de ferro que aplica el poder socioeconòmic sobre la població, que ni tan sols la democràcia ha aconseguit aturar del tot i eliminar.
Realment i malauradament, la maquinària econòmica es mou per benefici propi de molt pocs, per aproximacions a la compensació monetària d'uns quants més, i per la pobresa i misèria d'una gran majoria de la població mundial (l'any 2015 l'1% de la població tenia la mateixa riquesa que el 99% restant), per molt que es digui que és pel bé comú, per creixement, per evolució, per millora del món on ens trobem, tant en mitjans generalistes públics i privats, com en les xarxes.
Tristament, el control va des de la pura violència en llocs majoritàriament no democràtics, fins a la restricció i tergiversació de la realitat i les veritats que l'expliquen.
Per tot això, donat que no tothom rep la informació, que alguns tenen, i que aquesta quan arriba, ho fa de manera comprimida i incontestable, han aparegut i crescut des de temps força pretèrits emissors de ràdio i televisió, així com premsa en format paper i/o digitals locals.
Ho han fet com a alternativa al dret a rebre informació veraç i contrastada, i al mateix temps exercir el deure a comentar-la i expandir-la, per tal de fer una societat amb més coneixements i, per tant, resilient.
En aquest context, i tractant de seguir aquesta línia de lligar i complementar informació amb formació, ràdio la Floresta ha posat en marxa, per temes mediambientals, el programa mensual 'La natura és complexa, no la compliquem, per favor', que tractarà de mostrar-la tal com és en el nostre entorn sociocultural i geogràfic, amb explicacions de persones coneixedores amb un contrastat currículum professional i personal molt important, tot i no ser mediàtiques. Donaran, per tant, opinions subjectives basades en la ciència, però a la vegada properes, per facilitar el seu coneixement, per posterior debat, interiorització i assumpció, si s'escau.
Explicarà diferents temes complexos, traient-los-hi les complicacions que els individus i la societat i els hi afegim, arribant inclús a dir mitges veritats, i fins i tot mentides al respecte.
La vostra participació és clau. Sempre s'ha menystingut el parlar sol, i si es fa en companyia, no rebre resposta..., siguem actives i actius en el debat, ens hi va molt. Gràcies.
ROBERT SAVÉ és membre del Consell de Ciutat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.