Per a una millor convivència a la plaça d'en Coll


  • Comparteix:

joan.carles.de.blas

Joan Carles De Blas

Secretari de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat


Publicat: dimecres
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de la política municipal cal ser propers a les problemàtiques que puguin sorgir en els carrers i places del municipi, i més quan t'ho estan advertint per tots els mitjans de participació ciutadana possibles.


Davant demandes ciutadanes de veïns i veïnes, que són objectives perquè venen dels que pateixen les conseqüències de la problemàtica, no valen discursos filosòfics quan es tenen les eines i els recursos per gestionar i la responsabilitat política de fer quelcom al respecte.

L'actuació policial recent de la plaça del Coll demostra clarament que els veïns i veïnes tenien tota la raó respecte al fet que en aquest espai públic s'estaven cometent infraccions a la llei de seguretat ciutadana i delictes, d'aquí les detencions.

També convindria l'actuació d'altres actors com serveis socials, salut i ciutadania per resoldre uns problemes que van més enllà del que és estrictament la seguretat i busquen atacar la problemàtica des de l'arrel.

Cal escoltar més als ciutadans i a les entitats del barri que fan una gran tasca de cohesió social, quan pels canals legítims de participació ciutadana adverteixen de problemàtiques concretes i sobretot cal actuar amb els recursos municipals i d'altres administracions amb competència al territori per recuperar la pacífica convivència en l'espai públic.

L'ordre democràtic i la seguretat pública són un dret a garantir a tota la ciutadania per tenir credibilitat en la governança d'una ciutat.

JOAN CARLES DE BLAS és secretari de polítiques públiques de seguretat, convivència i prevenció del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.