Treballem per millorar el tracte fiscal que reben les famílies nombroses de Sant Cugat


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox Sant Cugat


Publicat: dissabte
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com a representants de Vox Sant Cugat, volem alçar la nostra veu en defensa de les famílies nombroses del nostre municipi, que actualment pateixen una situació fiscalment injusta. S'acosta el 2025, un any que ve marcat per la introducció de la nova taxa de residus en compliment d'una directiva europea que, suposadament, s'encamina a la reducció de la contaminació, i hem de ser conscients de les repercussions que això pot tenir per a moltes llars de la nostra ciutat.

Abans d'entrar en matèria, és important recordar què significa ser una "família nombrosa" segons la nostra legislació. A Espanya, la definició actual estableix que són aquelles unitats familiars compostes per tres o més fills, siguin comuns o no, o bé per dos fills si un d'ells presenta discapacitat. Aquestes famílies són fonamentals per al sosteniment del futur demogràfic del nostre país, aportant el capital humà que sustentarà el sistema social i econòmic de les properes dècades. Tanmateix, lluny de ser reconegudes i recolzades, les famílies nombroses es veuen sovint penalitzades amb càrregues fiscals injustes.

Un dels problemes principals que ens ocupen és la nova taxa de gestió de residus que afecta directament les famílies. En aquest sentit, l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha encès l'alarma en veure com alguns ajuntaments ja estan contemplant aquesta mesura menystenint l'impacte que tindrà sobre aquestes famílies.

Des de Vox Sant Cugat, ens unim a la reivindicació de FANOC i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN). Considerem un greuge comparatiu que les famílies nombroses, que contribueixen de manera vital a la sostenibilitat del nostre sistema social i econòmic, siguin castigades amb taxes desproporcionades. A més, cal recordar que aquestes famílies, pel seu propi funcionament, són més eficients en termes de consum ja que acostumen a tenir hàbits de compra més eficients per garantir la seva supervivència econòmica (adquireixen productes en formats més grans, reutilitzen roba i objectes, i redueixen així la generació de residus). Això les converteix en exemples de sostenibilitat i consum responsable, lluny de la percepció errònia que existeix que per tenir més membres, consumeixen més o generen més deixalles.

La Llei d'Hisendes Locals permet als ajuntaments establir bonificacions fiscals a les famílies nombroses, però moltes vegades aquestes oportunitats no s'apliquen. És per això que, des de Vox Sant Cugat, exigim que el nostre ajuntament faci ús d'aquest dret legal i ofereixi bonificacions que compensin les càrregues fiscals que es deriven de tenir més fills. És inadmissible que es penalitzi aquelles famílies que, amb esforç i dedicació, estan contribuint al desenvolupament del nostre país.

En l'actual moment de creixement demogràfic que viu Sant Cugat no podem permetre que una política fiscal injusta expulsi les famílies nombroses del nostre municipi o les penalitzi per la seva decisió de tenir més fills. Així doncs, des de Vox Sant Cugat, liderarem les demandes d'aquestes famílies a l'Ajuntament i exigirem als nostres representants municipals que incorporin una perspectiva de família en les seves polítiques públiques. Cal que es promogui un sistema fiscal just que no discrimini, sinó que incentivi i protegeixi aquelles famílies que són el pilar de la nostra societat.

El nostre equip polític posarà tots els mitjans possibles per ajudar a aquestes famílies a millorar l'equitat també en aquest nou tribut, demanant que es revisin les ordenances fiscals locals i reclamant que es protegeixi les famílies nombroses davant d'impostos injustos com aquesta taxa de residus.

Vox Sant Cugat és aquí per assegurar-nos que totes les famílies rebin el tracte que es mereixen.

JORDI GUIRADO I CABANAS és regidor de Vox Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.