10 anys de Gilgal


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació (ERC)


Publicat: dimarts
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He tingut l'oportunitat i la sort de viure al barri del Monestir-Sant Francesc durant uns anys. Un barri que, segur que ho heu sentit més d'una vegada, es reconeix per la generositat, cohesió i diversitat del seu veïnat, una comunitat que lluita i treballa per millorar el dia a dia del lloc on viu.

Això és així gràcies a la implicació de la seva gent, de les persones a títol individual que treballen per la cohesió al barri, per les que treballen en xarxa i s'impliquen pel seu barri. És així pel seu esperit associatiu, que es tradueix en diverses entitats que treballen des de fa molt temps per dotar de vida al barri.

Tot just fa pocs dies hem celebrat el 10è aniversari d'una d'elles, Gilgal Solidari, un projecte encara jove, però que en només una dècada s'ha convertit en tot un referent per al barri i la ciutat. De fet, és significatiu que la gent de Gilgal ja hagi protagonitzat el darrer pregó de la Festa Major del Monestir-Sant Francesc, malgrat la seva 'curta' vida. És la prova de com s'ha arrelat entre els veïns i veïnes.

La seu de la plaça d'en Coll o el rober solidari són llocs de referència on s'adrecen en primera instància persones en situació de vulnerabilitat. Més de 800 famílies s'acullen a alguns dels seus serveis, que són possibles gràcies a la ingent feina que fan més de 50 persones voluntàries.

Projectes com aquests, tan consolidats en poc temps, són els que dinamitzen i fan vibrar barris com el del Monestir-Sant Francesc, reconegut per la seva cohesió i diversitat. El fet que a Sant Cugat neixin iniciatives tan potents com aquesta també és un dels factors que expliquen el benestar i la qualitat de vida de què gaudim.

GEMMA ARISTOY és regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.