La degradació de Sant Francesc: Un barri que es perd a la plaça del Coll


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de la Vox


Publicat: dissabte
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Francesc de Sant Cugat, un barri amb història, format per famílies treballadores, estalviadores i molt arrelades, s'ha vist immers en una transformació gens desitjada en els últims mesos. El focus d'aquesta degradació és, sense cap mena de dubte, la plaça del Coll. El que abans era un espai de convivència de gent jubilada i d'esbarjo de la canalla, s'ha convertit, ara, en un punt de conflicte i malestar.

Els mals hàbits de les persones que freqüenten la plaça estan afectant directament la qualitat de vida del veïnat; no és estrany trobar llaunes i ampolles escampades per terra, persones orinant entre contenidors o entre les plantes i soroll de cridòria i música d'altaveus portàtils fins altes hores de la nit. Aquestes conductes incíviques no només degraden el barri, sinó que creen una sensació d'inseguretat i de por. Tant és així que els veïns que abans passejaven tranquil·lament per la zona, ara prefereixen evitar-la, especialment al vespre, per la presència d'alguns individus que no respecten les normes bàsiques de convivència perquè, sovint, es troben alterats per l'alcohol o altres substàncies que consumeixen a la mateixa plaça davant de qui pugui passar.

Aquesta situació també ha impactat negativament el comerç local de la zona, que han perdut clients que ja no volen passar temps en un entorn tan deteriorat. A més, com que la plaça està envoltada de plantes d'un metre d'alçada, això serveix d'amagatall per drogues i també per crear racons de poca visibilitat on s'hi posen grups de persones a fer botellot i consumir cànnabis.

Per Vox Sant Cugat és urgent que es prenguin mesures per revertir aquesta degradació i aquesta sensació d'abandonament. La solució no passa només per augmentar la vigilància, sinó que creiem que Gilgal Solidari potser hauria d'ubicar-se a les dependències municipals del consistori de plaça de la Vila. Des de Vox oferim el nostre espai a l'ajuntament i estem disposats a instal·lar-nos nosaltres a la plaça del Coll.

Recuperar el barri de Sant Francesc i, en particular, la plaça del Coll, és una responsabilitat política que no podem defugir. Les persones amb les qui hem pogut parlar estan atemorides i també se senten defraudades per un govern municipal que els ha girat l'esquena. Convidem les autoritats a passar-hi una estona com hem fet nosaltres en diverses ocasions per prendre'n consciència i tan sols els demanem que atenguin els veïns que paguen els seus impostos com qualsevol altre barri de la ciutat.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.