Xutar la pilota endavant


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: divendres
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els santcugatencs hem iniciat el curs amb la notícia que, a partir d'ara, no es podrà jugar a pilota a la plaça d'Octavià per tal de 'salvaguardar el Monestir'. La prohibició ha estat impulsada pel govern de Junts, i resulta irònic que el mateix partit que ha afirmat repetidament que no és partidari de regular àmbits com el mercat de l'habitatge, sostenint que no cal intervenir, sí que trobi necessari regular l'ús dels espais públics per activitats tan antigues com jugar a pilota al carrer.

Quan es tracta de regular el dret a viure en condicions dignes, sembla que no és vist com un problema urgent per Junts. El preu mitjà del lloguer a la nostra ciutat ha arribat als esfereïdors 1.500 € al mes, som el segon municipi de més de 20.000 habitants amb l'habitatge més car de tot Catalunya i ja se superen els 4.000 € per metre quadrat, però sembla que això no mereix cap intervenció. En canvi, quan parlem d'utilitzar l'espai públic per alguna cosa que no sigui treballar, desplaçar-nos de casa a la feina o consumir comprant aquí i allà, quan parlem d'omplir els carrers de vida espontània, llavors, sí que cal una regulació urgent.

Mentre no es fa res per abordar l'emergència habitacional, es regula, irònicament, el joc a la pilota dels nens i nenes. Sembla que qui ens governa està més centrat en regular la vida quotidiana de les persones que no aquells drets que fan possible la vida d'aquestes. Sembla que a Junts els agrada "xutar la pilota endavant" quan es tracta de prendre decisions importants, però només si no és a la plaça d'Octavià.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.