I ara, arriben les Festes Majors dels barris!

Francesc Duch


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió| Columnes

Acabem de posar el punt final a la Festa Major 2024 i ens disposem a iniciar les festes grosses dels barris, començant aquest divendres per Mira-sol i tancant amb les del Monestir-Sant Francesc, ja entrada la tardor. Aquests són molt més que simples esdeveniments anuals; són una expressió vibrant de la vida comunitària, la cohesió i la riquesa social de la nostra ciutat, però, sobretot, són el reflex més brillant del compromís i dedicació del veïnat.

Les associacions de veïns i veïnes, així com les persones voluntàries, són els veritables artífexs d'aquestes celebracions. La seva feina incansable, sovint desenvolupada durant el seu temps lliure, és essencial perquè les festes es facin realitat. Aquestes persones ofereixen el seu temps, energia i habilitats per assegurar-se que cada detall rutlli a la perfecció: des de la planificació d'activitats i espectacles fins a la coordinació de la logística i la seguretat, entre d'altres. Un exemple clar del poder de la comunitat i de la importància del voluntariat.

Precisament les festes majors són, en si mateixes, una poderosa eina per generar sentiment de pertinença a un barri; una plataforma per a la inclusió i la diversitat, on totes les generacions es troben i interactuen, des dels més petits fins als més grans. Aquestes relacions són vitals per a la cohesió social, ja que permeten transmetre coneixements i tradicions d'una generació a l'altra. A més, tots els residents, independentment de la seva edat, origen o situació socioeconòmica, tenen l'oportunitat de participar i sentir-se part d'un col·lectiu més gran.

En conclusió, més enllà de la celebració i alegria d'aquests esdeveniments, les festes majors dels barris són l'expressió de la nostra identitat comunitària, un testimoni del nostre compromís i implicació amb l'entorn que ens envolta i una mostra de la riquesa social que caracteritza la nostra ciutat. Des de la regidoria de Participació, continuarem treballant per potenciar i canalitzar aquesta energia veïnal i, plegats, fer de Sant Cugat, una ciutat on tothom pugui gaudir i sentir-se part d'una societat vibrant i solidària.

FRANCESC DUCH és regidor de Participació i Habitatge (ERC)