Als joves santcugatencs


  • Comparteix:

jordi.bravo

Jordi Bravo

President de Noves Generacions Sant Cugat


Publicat: el 13/juny
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa ja temps que els joves santcugatencs no podem treure pit de ser d'on som, o si més no lluir-ho amb el mateix orgull que ho fèiem en temps passat. Frases com 'Això us passa a Sant Cugat?' o 'jo pensava que Sant Cugat estava millor' han començat a formar part de les converses quotidianes amb habitants d'arreu. Si ets jove, ben segur que ho hauràs escoltat, parlant amb els teus amics, veïns o companys de classe.

No fem demagògia tampoc i diguem que la nostra ciutat és un mal lloc per viure-hi; al cap i a la fi, continuem sent dels millors municipis pel que respecta a la qualitat de vida. No obstant això, crec que precisament atenent el nostre passat, hem de tenir una mirada més crítica i hem de tenir uns barems d'exigència molt superiors als de la resta de municipis.

Parlem doncs de quines són les problemàtiques que ens involucren als joves des de fa ja un cert temps. Problemàtiques que, en molts casos semblen invisibles i han estat ignorades per l'Ajuntament en reiterades ocasions.

El primer punt que des del Partit Popular i Noves Generacions hem tractat de posar molt èmfasi és la seguretat de la nostra ciutat. Hem observat com el nombre de robatoris ha augmentat en els darrers anys i, entre els qui més ho patim estem els joves. Sortir a la nit s'ha tornat quelcom quasi desagradable fins que un no arriba on vulgui anar (bar, discoteca, etc.). Ha esdevingut una cursa d'obstacles evitant els carrers més foscos i les zones on és vox populi que la delinqüència és elevada (estacions de FGC, carrers poc il·luminats, etc.). Per a les nostres amigues, el fet s'agreuja de manera considerable. Anar sol o sola pel carrer és ja tot un repte i quelcom que genera malestar i angoixa.

Si bé és cert que el nou consistori sembla que estigui posant fil a l'agulla, als joves ens preocupa la qüestió més que mai per la proximitat l'esdeveniment d'oci més gran que acull el nostre municipi: la Festa Major de Sant Cugat. Si s'incrementarà o no la protecció és quelcom que els ciutadans desconeixem i que, és element essencial per a poder gaudir amb tranquil·litat de la nostra ciutat i la seva gent.

En segon terme, els problemes de mobilitat que són inherents a la nostra ciutat són quelcom que ens preocupa en gran manera. Els nous conductors veiem amb estupefacció la barbàrie que s'ha realitzat amb els carrils bici. Hem d'entendre que Sant Cugat no és Barcelona, el que fa que un model que a certes zones de la ciutat comtal pugui funcionar sigui contraproduent a Sant Cugat. Els carris bici estan mal plantejats, tenen recorreguts que empitjoren el trànsit, com el famós carril bici de quatre cantons, i generen desafecció per la bici i el transport públic.

En aquest sentit, cal replantejar el nostre model de mobilitat, fent que existeixi una bona relació entre usuaris del cotxe, la bici i vianants. Amb això no vull dir que calgui eliminar els carrils bici per complet (ni de bon tros), i més atenent la creixent quantitat de joves que es desplacen en patinet per la nostra ciutat. Seria també bo per a la convivència deixar de demonitzar els conductors de cotxe i incloure'ls dins del debat sobre com adaptar Sant Cugat a les necessitats de mobilitat.

Amb tot, cal que els joves deixem de fer com qui sent ploure. Cal que realment proposem mesures que creguem ens poden ajudar a millorar la nostra ciutat.

Per passar les converses del bar a la taula de reunions és la raó per la qual fa poc més de tres mesos vaig prendre possessió com a president de Noves Generacions a Sant Cugat. Per poder fer que la veu dels joves sigui escoltada, respectada i posada en acció.

JORDI BRAVO I RIUS és president de Noves Generacions Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.