Sant Cugat, capital de la desigualtat


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez

Portaveu del Grup Municipal de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: avui, a les 10:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui en dia ja no sorprèn a ningú que Sant Cugat sigui la ciutat més desigual de la comarca. Ja ho sabia tothom i aquest mes es continua demostrant amb dades l'informe del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Us en faig un breu resum: som la ciutat amb més renda per càpita (50.278€ de salari brut mig), la que més diferència té entre els que més cobren i els que menys (7,1 cops) i també som TOP 1 en la bretxa salarial per sexe (els sous mitjans d'homes superen en un 26,9% als de les dones).

Pot ser que a cop de repetir-ho ens hàgim acostumat a aquesta trista realitat: la nostra ciutat genera desigualtat millor que cap altra ciutat del nostre entorn i molt per sobre de la mitja catalana.

I què significa aquesta desigualtat? Doncs dissortadament es tradueix en el fet que el 18,4% de la ciutadania de Sant Cugat pateix una situació d'exclusió social, trobant-se en una situació de pobresa i/o carència material, i un 49,7% de la població presenta dificultats per fer front a les despeses de l'habitatge principal tal com ens indiquen les dades de l'últim Baròmetre Inclusiu.

A tot això li hem de sumar que el model de ciutat de Sant Cugat fa més de 20 anys que expulsa perfils de població resident amb menor renda fent servir com a filtre l'elevat esforç econòmic que és necessari per a accedir a l'habitatge a la nostra ciutat. Podeu trobar més informació en aquest estudi de la UAB.

A En Comú Podem aquest tema ens preocupa i molt. Principalment pel patiment que significa a moltíssima gent. És per això que creiem que cal començar a prendre mesures per revertir aquesta situació. El que no ens podem permetre -mentre pensem com ho revertim- és desatendre a les persones que més pateixen la desigualtat que Sant Cugat genera. D'això va la moció que portarem al Ple aquest juliol, de posar els espais i els serveis per cuidar a qui queda enrere a la nostra ciutat i poder començar a pensar com fem que la nostra ciutat deixi de ser la capital de la desigualtat.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu del Grup Municipal de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.