La biblioteca central, una prioritat o un caprici?


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Regidor i secretari general del PP Sant Cugat


Publicat: el 18/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple d'aquest dilluns es va aprovar inicialment el projecte executiu del nou edifici destinat a ubicar la Biblioteca Gabriel Ferrater al Parc Ramon Barnils, únicament amb els vots del Govern Municipal (Junts i ERC).

Des del grup municipal del Partit Popular de Sant Cugat, i en tractar-se només d'una aprovació inicial, ens vam abstenir, perquè aquest projecte ens genera molts dubtes. No tenim clar si realment la construcció de la Biblioteca és ara mateix una prioritat per Sant Cugat o realment es tracta d'un caprici del govern municipal, més concretament dels representants de Junts, que han desenterrat un projecte que ve de lluny, concretament de l'any 2016, i amb la connivència d'ERC, que ha passat de guardar el projecte en un calaix durant el darrer mandat a treure-li la pols, alineant-se així entusiastament amb els seus companys de govern.

Després de les polítiques de "terra cremada" del govern municipal de la mateixa ERC, el PSC i la CUP del darrer mandat, i que ens han deixat com a herència a la ciutat un dèficit de més de 22 milions d'euros només de l'exercici 2023, fet que ha obligat a aprovar un pressupost de contenció de la despesa, creiem que no és el moment d'afrontar un projecte d'aquesta magnitud, pressupostat en quasi 14 milions d'euros, i més quan tots som coneixedors que a Sant Cugat hi ha altres actuacions més urgents que la construcció d'aquesta Biblioteca.

Per posar alguns exemples, amb 14 milions d'euros podríem invertir en el manteniment de la ciutat arranjant la majoria de les voreres malmeses que afloren per tota la ciutat (per cert, el govern municipal va rebutjar fa uns mesos la nostra proposta de pla de xoc per arranjar-les), podríem també invertir en instal·lacions esportives construint una ciutat multiesportiva que vindria a mitigar el greu problema de manca d'equipaments que pateixen les entitats esportives del municipi, o podríem invertir a construir més habitatge públic, entre altres actuacions que sí són prioritàries per Sant Cugat.

A més, ara com ara no percebem una demanda ciutadana que justifiqui una obra com aquesta, perquè amb l'excepció de les èpoques d'exàmens, les biblioteques santcugatenques no s'omplen, i inclús algunes d'elles tanquen diferents matins per manca d'afluència d'usuaris.

Dit això, creiem que és especialment significativa la forma d'actuar del govern municipal respecte als nous equipaments que cal construir a Sant Cugat, donat que en el ple del mes de juliol de 2023, i a proposta del grup municipal del Partit Popular de Sant Cugat, es va aprovar, quasi per unanimitat, una moció per iniciar els treballs per establir les prioritats en matèria d'equipaments de la ciutat per als anys vinents, tot comptant amb la col·laboració de tots els grups municipals amb l'objectiu d'assolir el màxim consens per un pacte de ciutat en aquesta matèria. Lamentablement, el govern municipal, tot i votar-hi a favor, s'ha oblidat del compromís que va adquirir, i anuncia nous equipaments, sense buscar el consens i sense comptar amb l'opinió dels diferents grups municipals que formem part del consistori.

És evident, per tant, que amb aquesta forma d'actuar, buscant la imposició per sobre del diàleg, els grups de l'oposició comptem entre poc i res. Després es queixen que no se'ls dona suport i que es queden sols en el que ells defineixen com a projectes de ciutat. Com diu la dita, "tota acció, té conseqüències". Prenem nota.

ALFREDO BERGUA VALLS és regidor i secretari general del PP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.