Consideracions sobre l'observatori


  • Comparteix:

joan.carles.de.blas

Joan Carles De Blas

Membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat


Publicat: el 10/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que la ciutat de Sant Cugat en aquesta 48a onada de l'observatori sociològic obtingui la nota més baixa de valoració per part de la ciutadania dels últims deu anys és un indicador que cal tenir molt en compte per part del govern i de l'oposició, a banda d'altres consideracions.

Encara trobo a faltar un apartat específic perquè la ciutadania pugui valorar indicadors sobre el nivell de civisme i convivència a la ciutat, un apartat al meu entendre importantíssim, molt lligat a la seguretat, i sobretot a la percepció de seguretat.

Les qüestions plantejades sobre immigració no semblen pertinents i no aporten res per a la millora de la gestió del govern de la ciutat, sobretot tenint en compte que aquesta competència no és municipal. Més aviat poden conduir a mal entesos i a simplificar qüestions que són profundament complexes.

També hi ha preguntes que demanen més profunditat i no es fan, especialment, sobre serveis essencials com per exemple la Policia Local, la neteja o el manteniment de carrers, l'enllumenat...

Les onades de l'observatori sociològic de Sant Cugat haurien d'estar al servei de la ciutadania. Hauríem de trobar-hi, una eina amb bons indicadors per a la millora de la gestió dels serveis de competència municipal i d'aquells serveis públics que altres administracions presten a la ciutat de forma real, tangible, com poden ser la residència pública de Sant Cugat, l'OD dels Mossos, l'oficina de DNI/Passaports del Cos Nacional de Policia, els CAP...

Les onades de l'observatori sociològic no haurien de servir per plantejar de forma tendenciosa qüestions polítiques, ideològiques o de valoració política per part de la ciutadania.

De tota manera, cal tenir en compte que els ciutadans de Sant Cugat són molt més que la mostra de població amb la qual s'elaboren les onades.

Finalment, m'agradaria destacar la correlació en termes de seguretat que trobem entre sentir-se més segur a casa, el barri i a la ciutat. És la típica que es dona en les enquestes, tot i això, hi ha molt poca diferència, només un 0'03, entre la percepció de sentir-se segurs al barri o a la ciutat, sent la ciutat el lloc on els santcugatencs i les santcugatenques es senten menys segurs.

JOAN CARLES DE BLAS és membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.