Residències per la gent gran a Sant Cugat


  • Comparteix:

joan.carles.de.blas

Joan Carles De Blas

Membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat


Publicat: el 27/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem en una situació molt crítica a Catalunya pel que fa a les residències públiques per a la gent gran que per necessitats de força major ha de ser resident en alguna d'aquestes. Però, en aquesta ocasió, em centraré en aquest servei públic a Sant Cugat del Vallès. Una ciutat com Sant Cugat del Vallès ha de tenir una oferta de residències públiques per a la gent gran molt més ajustada a la població que té i a les seves necessitats.

No tothom es pot permetre tenir a la seva gent gran en residències privades quan per causes de força major no es poden fer càrrec de la cura i guarda de persones grans que tenen dependències de diferents graus.

És aquí on un país demostra que realment estima i es preocupa pels seus ciutadans, per aquelles persones que no disposen de recursos suficients per ser ben ateses i cuidades en els seus darrers anys de vida.

Al barri de Volpelleres hi ha un terreny cedit a la Generalitat de Catalunya des de fa més de 15 anys on ha d'anar ubicada la segona residència pública de la ciutat. Cap govern de la Generalitat de Catalunya dels darrers 15 anys ha mogut un dit per a la seva construcció.

Des de després de la pandèmia, estem en una situació d'emergència nacional pel que es va demostrar respecte a les persones grans residents en residències tant públiques com privades. Manca personal ben qualificat, ben remunerat i ben organitzat pel que fa a torns de treball i serveis diversos, que garanteixi que les nostres persones grans estiguin ben ateses. Manquen direccions dels centres més empàtiques i menys avesades a gestionar de forma deshumanitzada. Estan tractant amb els pares i les mares de persones que malauradament no es poder fer càrrec de la cura dels seus progenitors per motius de feina, organització familiar, etc.

La situació és crítica i ho serà encara més amb el pas dels anys tenint en compte la piràmide d'edat del país.

Estem a les portes d'unes eleccions a Catalunya i cal garantir que el proper president de la Generalitat a banda de ser sensible sigui executiu a l'hora d'afrontar aquesta situació d'emergència nacional que la gent gran pateix i cal pensar que potser nosaltres serem els residents del demà.

Necessitem un president de la Generalitat amb sensibilitat social dins d'un projecte social i qui millor que en Salvador Illa i la resta del seu equip.

Per una Catalunya amb serveis públics de qualitat, ara toca el PSC, ara toca Salvador Illa!

JOAN CARLES DE BLAS és membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.