A través d'un pla integral municipal, volem abordar les desigualtats socials i de gènere que afecten les cures, fent un especial èmfasi en les persones que assumeixen aquesta tasca, sovint, en condicions precàries. Això implica no només reconèixer el valor del treball de cura, sinó també proporcionar les eines i els recursos necessaris per garantir que aquestes persones puguin dur a terme la seva tasca amb dignitat i estabilitat.
És per això que proposem posar en marxa la cooperativa de cures, fomentant un model de gestió participatiu i cooperatiu d'aquest àmbit, com també fer una prova pilot per oferir serveis de respir i usos del temps per a les persones cuidadores no professionals, reconeixent la seva contribució essencial. I el més important de tot, demanem fer un estudi per internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària, per garantir un servei de qualitat i digne, sabent que les condicions laborals de qui cuida són tan importants com el bon servei que donen.
Volem anar més enllà de paraules i actes simbòlics, i posar en marxa accions per convertir Sant Cugat en un municipi més just i equitatiu. Volem fer passos endavant per algun dia poder afirmar que Sant Cugat és un municipi cuidador i feminista.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.