El nostre model d'Esport per Sant Cugat


  • Comparteix:

nuria.escamilla

Núria Escamilla

Regidora de Cultura i Esports (Junts)


Publicat: el 19/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sovint la gent ens pregunta: quin és el nostre model d'esport per a la ciutat de Sant Cugat?

Fa uns mesos que estem al govern, hem fet centenars de reunions, hem assistit a trobades, a visites i a tota mena d'actes, amb l'ànim de conèixer de primera mà els projectes esportius dels clubs, els programes esportius municipals, les instal·lacions que acullen tanta i tanta activitat, el batec de l'esport a la ciutat.

Allà on sigui que ens trobem, ens feu la mateixa pregunta.

El model d'esport de Junts per Sant Cugat és una pràctica de l'esport i d'activitat física accessible per a tothom, per a grans, infants i joves, per a totes les persones, sigui quin sigui el seu gènere, les seves condicions i la seva situació, perquè sabem que l'esport comporta, inherentment, beneficis per a la salut, el benestar mental i una millora en les relacions socials. I per això volem treballar, per a una ciutadania activa i saludable que gaudeixi i rebi tot el que ens aporta l'esport.

Això implica treballar per poder oferir un esport de qualitat, on l'infant pugui començar a conèixer els valors que comporta l'esport, on els joves tinguin el seu espai, destacant la necessitat cabdal de treballar per als nostres adolescents, perquè aquests no els podem perdre pel camí, on les persones adultes han de trobar també el seu lloc en l'esport o activitat física, perquè, sens dubte, és el camí per a un envelliment saludable.

I com ho podem fer? Mitjançant una oferta esportiva municipal per a tothom, potent, dinàmica i amb visió de ciutat que no deixi ningú enrere, amb un treball transversal fent de la prescripció mèdica de l'activitat física una eina clau per millorar la qualitat de vida potenciant la socialització i un estil de vida saludable i donant suport a les entitats cedint les instal·lacions esportives per dur a terme els seus projectes esportius.

Treballant per mantenir i actualitzar els equipaments esportius municipals i ampliant la xarxa d'equipaments amb noves instal·lacions.

I necessitem tots els agents que treballen per a la promoció de l'esport a la ciutat, per sumar i remar en el mateix sentit, perquè sense dubte, anirà en benefici de tothom, compartint els mateixos objectius, coneixent la realitat del municipi i les seves possibilitats de creixement per desenvolupar tots els projectes esportius amb les màximes garanties de qualitat i accessibilitat, sabent que els recursos municipals són limitats.

El compromís de Junts per Sant Cugat és una política esportiva municipal amb accions que reforcin els programes esportius perquè tothom hi tingui cabuda.

NÚRIA ESCAMILLA és regidora de Cultura i Esports (Junts)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.