Entre ombres i llums

Juan José Prieto Contreras

Juan José Prieto Contreras


Publicat: el 21/des/23
Opinió| Columnes

És inevitable que la nostra atenció se centri en l'ombra creixent que s'allarga per les nostres places i carrers desafiant la tranquil·litat que durant tant de temps ens ha caracteritzat. Les dades són reflexos d'aquella realitat que no podem ignorar, mostrant-nos que alguna cosa està canviant en el teixit de la nostra comunitat. Les dades són tossudes i ens mostren una realitat que a poc a poc, sense adonar-nos-en, està prenent forma. El 2020 hi va haver un increment dels delictes, 'tan sols' un 5%, el 2021 'tan sols' un 5%, el 2022 'tan sols' un 5% i el 2023 un 'tan sols' 10%. En conclusió, un 'menyspreable' increment d'un 25%. No anem bé!

Sant Cugat, en la seva essència, és un teixit de valors i virtuts que ha evolucionat al llarg dels anys. Cada família que ha decidit establir-se en aquesta ciutat ha contribuït a crear una xarxa de connexions que dona forma a la nostra comunitat. El respecte, les tradicions, la solidaritat i la convivència són els valors que arrosseguen llum a cada racó de les nostres vides, actuant com a fars que ens guien en les nostres eleccions quotidianes.

Les llums que hem construït col·lectivament no han de perdre la seva resplendor davant la foscor dels delictes. Ara és el moment d'assumir el paper de guardians de la nostra identitat, de convertir-nos en les fonts lluminoses que dissipeu les ombres que amenacen la seguretat de totes les famílies a Sant Cugat.

Per això és natural exigir accions senzilles i desproveïdes d'ideologia, pròpies del sentit comú com serien:

  • Una major presència policial als carrers.
  • Una millor il·luminació a les zones fosques.
  • Una aposta per la prevenció de la delinqüència, com la formació en valors als centres educatius.
  • Fomentar les mesures que busquin millorar les condicions de vida de la població, com la creació d'ocupació, l'educació i l'atenció social.

  • És senzill, podem transformar les ombres en oportunitats exigint a les autoritats invertir i assumir el compromís per poder seguir sent les llums que brillen amb la il·lusió d'un Sant Cugat segur i familiar.

    I amb aquesta mateixa llum, aprofito per a desitjar-vos un Bon Nadal i un pròsper 2024.