Coliving? Això ja és massa!


  • Comparteix:

cristina.conejo

Cristina Conejo

Activista d'En Comú Podem Sant Cugat


Publicat: el 5/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada els mitjans de comunicació se'n feien ressò de la notícia de què la promotora Novafinca no estava renovant els contractes de lloguer a les persones que viuen als seus immobles a Sant Cugat. Tenen 28 finques a Sant Cugat. Calculin quantes persones poden perdre el seu habitatge, el seu barri, el cole dels infants i les amistats.

Aquesta promotora és propietat de la immobiliària Marbori, i ambdues són propietat de Francisco Margenat Trias, que ha decidit que vol fer 'coliving' en aquests immobles. I què és això del 'coliving'? Doncs s'agafa un habitatge, es fa fora a qui viu, sense importar si fa més de 20 anys que hi viu, o si la persona té més de 70 anys, o són infants, se li fa un rentat de cara al pis, es mobla i es lloga per habitacions a persones estrangeres (que no migrants), nòmades digitals, els hi diuen. S'ofereix un wifi d'alta velocitat, neteja del pis, i compartir experiències a la cuina i al bany del pis amb persones en situacions semblants a la teva.

Però, què és això? Tenir un lloc per viure és un dret, és fonamental, és bàsic. Ja està bé de lucrar-se de manera desmesurada, d'especular, i de tractar a les persones com mercaderia. Les recomanacions internacionals ens diuen que s'hauria de destinar un 30% del sou a pagar l'habitatge, i a la província de Barcelona es destina un 62%, més del doble! Cada vegada que s'intenta regular el preu de l'habitatge les resistències són tremendes. Tot, en nom del capitalisme més salvatge.

La Llei d'Habitatge s'ha d'aplicar urgentment. El proper ple En Comú Podem porta una proposta per aplicar la resolució de les zones de mercat tensionat per fer efectiva la regulació de preus a Sant Cugat. De totes maneres l'Ajuntament ha d'intervenir urgentment com ja ho va fer per regular els pisos turístics, i cal que ho torni a fer.

Sort en tenim del Sindicat de Llogateres per ajudar a fer pressió i gestionar el que calgui per a que el dret a l'habitatge sigui efectiu. Gràcies.

CRISTINA CONEJO és activista d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.