Infants sense la mestra referent


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 3/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha molta inquietud entre les mestres i les famílies de les escoles bressol de Sant Cugat, pel molt de temps que es triga a cobrir les places vacants del personal. La lentitud amb què es fan les contractacions és tan elevada, que va en detriment no només de la tasca professional de les mestres, sinó també, és clar, dels infants. Hauríem de tenir en compte que els drets dels infants estan per damunt dels drets dels adults, per la senzilla raó que són més vulnerables. La manca de mestres i educadores, per tant, deteriora la seva vida a l'escola i vulnera el nombre de places que, segons la llei, haurien d'estar cobertes.

Aquesta situació, tanmateix, no és nova. És una situació que ja hi era en el mandat municipal anterior, però el tripartit no la va resoldre i ara el col·lectiu demana al nou govern que hi posi remei, tant a les places vacants com al tema de les reduccions de jornada que no es substitueixen. Expliquen les mestres i les famílies que aquesta manca de personal provoca que només hi hagi una sola mestra per atendre vint infants de dos anys, o una de sola per atendre dotze infants d'un any, o igualment una de sola per tenir cura de vuit nadons de cinc mesos, cosa que fa que la situació, a més d'inadmissible, sigui també insostenible.

Un altre tema molt important és el de la mestra referent, ja que els infants, a més de tenir-hi dret, la necessiten. A aquestes edats, després del pare i la mare, la mestra és la figura cabdal en la vida d'un infant. Ella és el seu principal referent fora de casa. I, és clar, que cada dos per tres es trobi amb una cara nova el desorienta i li resta seguretat. Pensem que el món, per a l'infant, fora de la llar familiar, està representat per la seva mestra, per la Montse, per exemple. I quan aquesta Montse es transforma un dia en Laia, un altre en Sílvia i un altre en Remei, l'infant es desconcerta i experimenta desafecció envers l'escola. Esperem, doncs, que el nou govern municipal en prengui consciència i hi posi remei. No es tracta de contractar mestres que es diguin Remei, simplement es tracta de contractar mestres.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.