Llei de des-protecció animal


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS


Publicat: el 5/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com ja deveu saber, la Nova Llei de Benestar Animal va entrar en vigor el passat 29 de setembre i amb això, també, el seu règim sancionador, és clar!

Aquesta setmana hem pogut veure com ha entrat en plena acció, en aquest cas, per una irresponsabilitat d'un jove de Vigo que ha infringit l'article que prohibeix deixar els animals (gos, en aquest cas) lligats o vagant pel carrer (espai públic) sense la seva supervisió; o sigui, que deuria entrar a una botiga on NO accepten animals, algunes d'elles tenen els ganxos preparadets just a l'entrada de l'establiment (la resta deixa el gos lligat a un fanal o un arbre i au!), per comprar el que fos i va deixar lligat a fora el gos; era un farmàcia. I en sortir dos agents l'esperaven per imposar-li 500 euros de multa.

Tampoc es podran deixar els gossos sols a l'interior del cotxe (encara que es deixin a l'ombra i amb dos dits de finestra oberta, eh!) i no podran passar més d'un temps determinat sols a casa ni en balcons o terrasses: els gats, fins a tres dies i gossos, només 24 hores.

Caldrà contractar una assegurança de responsabilitat civil i fer un curs de formació. Ara bé, aquesta mesura encara no és obligatòria perquè falta aprovar el reglament que desenvolupi la norma final.

També s'hi inclou l'eliminació de botigues que venen gossos, gats, ocells i fures, i l'obligatorietat de recollir i netejar excrements i orines de terra, portes i façanes d'edificis.

La nova llei preveu endurir les penes en els casos de maltractament animal. En el cas dels delictes més greus, les condemnes poden sumar fins a 24 mesos de presó si l'animal acaba morint o fins a 36 mesos si es dona més d'un agreujant (malgrat es dona la possibilitat de substituir-les per una multa). En alguns casos les multes podran arribar fins als 200.000 euros.

I ara, prepareu-vos tots aquells qui no formeu part dels "Animals de Companyia"; queden exclosos de l'àmbit d'aplicació d'aquesta llei:
  • Els animals utilitzats als espectacles taurins
  • Els animals de producció, llevat del supòsit que el propietari decidís inscriure'l com a animal de companyia al Registre previst en aquesta llei
  • Els animals criats, mantinguts i utilitzats en experimentació i altres fins científics
  • Els animals silvestres, llevat que es trobin en captivitat
  • Els animals utilitzats en activitats específiques (les aus de falconeria, els gossos pastors i de guarda del bestiar, els gossos de rescat, animals de companyia utilitzats en intervencions assistides, els gossos de caça, rehales i animals auxiliars de caça


  • Els animalistes com jo també teníem un somni, com M. Luther King, i era: "que TOTS els animals fossin tractats amb la dignitat que els correspon com a éssers sintents".

    Seguirem amb més força lluitant pels drets dels qui no tenen veu.

    BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.