No seràs l'hereu ideal

Ariadna Jiménez

Ariadna Jiménez


Publicat: el 24/set/23
Opinió| Columnes

A Sant Cugat, convivim dins d'una suposada 'atmosfera de benestar', que sols beneficia a les famílies amb més capacitats econòmiques. Davant aquestes diferències que creen un perfil determinat, què podem fer els i les joves que no corresponem a aquest model d'hereus? Què fem les que no corresponem a aquesta imatge?

Les que pertanyem a la diversitat de Sant Cugat ens preguntem per què no mereixem "ser feliços" a la nostra ciutat. Com acceptar-nos si tot ens empeny a emular aquest aparador de la botiga de roba perfecta i normativa? Si el sistema ens suposa que aquesta és la imatge que hem de continuar... per què no la podem sentir nostre? Com convivim en un espai en el que ens sentim un element de conflicte? Tot això, desgraciadament, ens porta a pensar que aquesta ciutat no és per a nosaltres i que no mereixem un lloc en aquesta postal tan perfecta que sembla Sant Cugat.

Tinc clar que aquests són pensaments induïts per les circumstàncies que tots i totes vivim: la dificultat d'accés a l'habitatge, la precarització de les feines, les poques expectatives de millora intergeneracional, la greu emergència climàtica o, personalment, la realitat que visc com a persona jove i trans a Sant Cugat.

Justament aquestes pors i inseguretats m'impedeixen veure totes les capacitats i oportunitats. I és que Sant Cugat té les capacitats per crear i impulsar llocs de treball, per millorar l'accés a l'habitatge i augmentar la promoció d'habitatge social, per crear espais segurs, per ser una ciutat més diversa en la que ens podem sentir segures i que trepitjar la vorera no sigui una tirada a l'atzar on se'ns exposa a la intolerància, el perill o el rebuig.

Mentrestant, seguim en el mateix joc, on tot allò que no encaixa en la visió de "l'hereu ideal" és rebutjat. A les nostres mans està no fugir, enfrontar les incomoditats i intentar crear entre totes una oportunitat per construir un Sant Cugat progressista, divers, segur i pròsper que totes mereixem dins d'aquest aparador. Perquè si no som nosaltres qui alcem la veu per aconseguir-ho, ningú ho farà per nosaltres.

ARIADNA JIMÉNEZ és activista de Sant Cugat en Comú Podem