30 anys de bona cultura


  • Comparteix:

nuria.escamilla

Núria Escamilla

Regidora de Cultura i Esports per Junts per Sant Cugat


Publicat: el 18/set/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 25 de setembre celebrarem el 30è aniversari del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, però no només serà aquest equipament municipal que en farà 30. Celebrarem que el poble va esdevenir ciutat adquirint un complex cultural importantíssim i cabdal per als seus habitants, gràcies al lideratge de l'aleshores alcalde Joan Aymerich.

Quan jo tenia divuit anys i el jovent santcugatenc es dividia entre els que estudiàvem a l'institut Arnau Cadell i els que ho feien a l'institut Casa Mònaco, l'actual Angeleta Ferrer i Sensat, no teníem opció a gaire més oci local que la discoteca Chic.

Recordo la construcció d'un complex d'edificis on s'ubicaria una nova biblioteca (teníem la petita de la Caixa a la cantonada del carrer Xerric), l'escola de Música que ara també és Conservatori, el Teatre-Auditori i quatre sales de cinemes.

Per a la generació dels meus pares, poder veure teatre, dansa, escoltar música i òpera d'alt nivell sense haver de desplaçar-se, en un entorn proper i conegut, va ser realment molt escaient. Per a nosaltres, els joves, era un canvi molt significatiu: deixaríem d'anar a Barcelona o Cerdanyola per anar al cinema, i podríem fer ús de la biblioteca, tant per a consultes com per estudiar.

Tot aquest complex va ser un avenç importantíssim per apropar la cultura a la ciutadania. Aleshores, érem uns 40.000 habitants, i ara? Ara en som prop de 96.000. Aquest equipament actualment té unes grans possibilitats.

Cal treballar per la nova biblioteca, per poder realitzar el manteniment adequat del cinema, per obrir el Teatre de la Unió, diversificant així l'oferta cultural, mentre continuem apostant per la qualitat del Teatre-Auditori i per uns equipaments que apropin la cultura a tots els barris. Sense oblidar el gran equip humà que ha fet possible una gran programació i una magnífica gestió, fent que cada vegada els públics siguin més amplis.

Celebrem com cal, doncs, aquests trenta anys, i esperem que en aquest mandat puguem fer un pas més a nivell de ciutat i tenir uns equipaments d'acord amb la població actual.

NÚRIA ESCAMILLA és regidora de Cultura i Esports per Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.