Ara és un bon moment


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 27/jul/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per a algunes 'ja som de vacances', per a d'altres 'gairebé', el mes d'agost arriba més ràpid del que ens pensem...ara és el moment, sí sí, contra tot pronòstic i contràriament al que sempre s'ha dit, ara és un bon moment per adoptar un amic, un animal de companyia.

Apa, però, ara? Sí, és clar, vénen dies que deixarem durant un temps determinat els horaris habituals i les rutines laborals, per tant, serem més amb la família o a casa o més relaxats. Justament aquest és el començament idoni per poder ampliar la família, rebre'l a casa amb tots els ets i uts, pendent que aquesta nova aventura comenci el màxim de bé possible i totes us trobeu còmodes i pugueu tenir temps de conèixer-vos bé.

Els temps canvien i cada vegada hi ha més ofertes 'petfriendly', llocs on els animals de companyia es veuen amb bons ulls i fins i tot amb molta alegria i consideració. Catalunya es va posant al dia, en aquest terme, s'adequa a aquesta «normalitat» europea de poder viatjar amb el teu animal de companyia pertot. Animals que s'acostumen ràpidament perquè la seva màxima és poder estar amb nosaltres, que vigilant que tinguin cura i educació allà on van cada vegada són més benvinguts. Al·leluia!

Les protectores, ara ja via xarxes socials, no deixen de fer ressò dels animalons que tenen, que sempre són més dels que poden cuidar, que aspiren que la quantitat disminueixi any rere any, estiu rere estiu, que lamenten tant no poder atendre'ls com deurien i menys amb les calorades sufocadores que estem patint. És fàcil trobar-les i ser ben assessorada, són gent que fan les coses bé, que saben quin animaló s'adequa millor a tu, a nosaltres, a la família, a qui sigui que sigui tan generosa d'adoptar i oferir amor.

Aquí ja no valen, «vull la raça tal o qual» o «només vull que sigui cadell» o «vull que es porti bé ja» o... a veure, que adoptar implica un esforç i sacrifici també, que no són robots, que cal primer de tot conèixer-se mútuament i, amb reforç sempre positiu, marcar unes pautes i unes rutines que caldrà anar-se repetint diàriament. És un aprenentatge comú, de vegades dur, però tan reconfortant!

Així doncs, si després de valorar bé tots els pros i contres, de tenir clar que és una responsabilitat que durarà bastants anys i un compromís personal, si decideixes o decidiu aprofitar les vacances per adoptar i ser un més de la família...enhorabona, no sabeu la felicitat que us espera!!!

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.