Per a què serveix la política?


  • Comparteix:

cristina.conejo

Cristina Conejo

Psicòloga i activista d'En Comú Podem Sant Cugat


Publicat: el 25/jun/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts va venir a la consulta la Raquel (nom fictici). Ella té 45 anys i és filòloga. Fa uns anys va treballar en alguns diaris del país. M'explicava que li va costar molt treure's la carrera. Filla única, de família treballadora, sempre es va sentir poc reconeguda a la feina. Amb la crisi sociosanitària per la Covid-19 va ser acomiadada.

Va passar el confinament com va poder, sola... bé, amb el seu gat, al seu pis de Rubí. Mantenint el contacte telefònic diari amb els seus pares i centrada en el seu canal d'Instagram, per tal de tenir un projecte que li donés empenta. Després, va aconseguir una feina en una empresa petita, que acabava de començar. Al cap d'uns mesos, gairebé un any, va ser acomiadada per un cap inestable, que ho justifica dient que necessita un equip més jove, que comuniqui de manera diferent.

La Raquel volia deixar de venir a teràpia; estava molt amoïnada pel tema econòmic. Com farà front a totes les despeses que té? Li recomano que s'ho pensi una mica, i que segur podrem arribar a algun acord perquè pugui continuar venint. Disminuïm una mica la freqüència de les sessions, i continuem. Al cap d'un temps, gràcies a l'ajut dels seus pares, va començar a estudiar un màster amb el qual preveu que podrà tenir un futur professional. També ha demanat al banc que li ajorni el pagament de la hipoteca 5 anys, gràcies al codi de bones pràctiques aprovat el novembre del 2022, en el Consell de Ministres del govern progressista. Des del servei públic d'ocupació estatal li han dit que se li acaba la prestació d'atur, però tindrà dret a l'ingrés mínim vital, gràcies a les mesures aprovades al Consell de Ministres del govern progressista el maig del 2020.

La Raquel està podent fer front a aquesta situació difícil gràcies al seu esforç, al de la seva família i a les mesures polítiques que ha posat en marxa el govern progressista. Per a això serveix la política.

Aquest 23 de juliol ens juguem continuar avançant, amb un govern progressista, o retrocedir, amb un govern reaccionari. Jo tinc la certesa que la política serveix per no deixar ningú enrere. Cal, doncs, posar les nostres esperances en aquelles formacions que ja han demostrat que aquest és el seu objectiu.

CRISTINA CONEJO és psicòloga i activista d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.