Llebrers i podencs


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 2/mar/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 'galgo', o llebrer en català, i el podenc, són animals usats per caçar o per fer carreres i també són les races que s'abandonen més en protectores d'Espanya. Algunes estimacions calculen que a Espanya prop de 50.000 llebrers i altres gossos per a la caça són abandonats. Quan els caçadors veuen que ja no corren, que no són àgils o eficients, o emmalalteixen o envelleixen, i no els serveixen, els descarten. Fins i tot, molts són penjats d'arbres.

Els gossos utilitzats per a la caça són les víctimes oblidades d'aquesta terrible activitat. Passen els seus dies reclosos en gosseres i gàbies petites, patint fam i fred, sense gairebé contacte amb ningú excepte quan els caçadors els recullen. Ara mateix no hi ha una llei que protegeixi els gossos usats per caçar i fer carreres, només hi ha reglaments de les mateixes federacions. Per als caçadors i 'galguers', aquests animals són simples eines.

Les organitzacions de defensa animal ja hem signat la campanya 'Salvemos A Los Galgos' que pretén estendre la protecció que reben els gossos de companyia, o altres gossos, a tots aquells que són utilitzats en activitats de caça i curses, que sempre han estat exclosos de moltes regulacions. A més, a la campanya s'exigeix l'augment de fiscalització i control de les gossades, on aquests animals malviuen i pateixen tractes indignes. L'absència d'una llei unificada de protecció animal que abasti tot el territori espanyol genera un cúmul de normatives molt difícils d'aplicar en casos de maltractament i abandonament.
A l’agost, el Consell de Ministres va aprovar una llei nacional de protecció animal que podria ajudar molts animals que no estan protegits. Al setembre, el PSOE va presentar una esmena per deixar fora els gossos de caça entre altres animals. No podem quedar-nos de braços plegats, és inacceptable que tiri endavant aquesta esmena que exclou un grup de gossos que necessita tanta protecció.
Et demanem, si us plau, que entris a la pàgina web esmentada i signis, encara falten unes 22.000 signatures per poder arribar a les 50.000 necessàries. Suma`t a la campanya!

Bibiana Navarro i Argelich és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.