L'aturada


  • Comparteix:

albert.salarich

Albert Salarich

Regidor del grup municipal de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 12/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per segona vegada en aquest mandat fa poques setmanes el govern tripartit va votar en contra d'augmentar el pressupost de l'Ajuntament de Sant Cugat en promoció de l'esport, aquell que destina a les entitats esportives, per acostar-lo a la mitjana de la província de Barcelona i de Catalunya.

La mateixa moció reclamava una regidoria exclusiva en matèria d'esports, fet que ens fa veure amb preocupació que un sector important de l'esport de la nostra ciutat reclami això perquè se'n podria extreure que d'alguna manera el tripartit no para atenció a la importància que ha de tenir l'àrea d'esports. Que no l'han valorat com tocaria. Des de Junts per Sant Cugat no volem personalitzar amb el regidor. Voldríem mirar més enllà i entendre que aquest tema és de projecte. És de projecte de govern.

Per poder donar resposta a les necessitats i als reptes que Sant Cugat té en matèria esportiva i posar-hi rigor el 2018 ja vam arribar a un consens de ciutat. El Pla Estratègic de l'esport. Un pla vigent que abans que fos votat per tothom al ple, l'actual alcaldessa reclamava ja des de l'oposició (recordo un vídeo fet per ERC amb la mateixa alcaldessa al pav3 on ens deien com seria d'important tenir un pla estratègic per analitzar el que tenim i fer una previsió de futur de l'esport de la ciutat).

Què ens diu? Moltes coses. Però les més rellevants, les troncals, és que mirant al futur, calia augmentar el pressupost d'esports, especialment en promoció de l'esport, calia incrementar les instal·lacions esportives, i posar atenció en el model esportiu característic de Sant Cugat.

Ens fa l'efecte, però, que el tripartit, tot i reclamar enèrgicament un pla estratègic quan eren a l'oposició, ja al govern el 2019 no li ha fet gaire cas.

I ara que acaba la legislatura se'n comencen a adonar i sentim promeses de futur: "Dibuixarem un nou pavelló..." tot i que el podien haver dibuixat ja el 2019 atès que en cal més d'un, de pavelló.

El tripartit, en canvi, ha dedicat el seu mandat a fer reparacions, que està bé i s'han fet sempre, però sense cap mirada de futur. Si haguessin pres el camí de comptar amb la diagnosi que tenien damunt de la taula no haurien deixat aturats els reptes de futur que té Sant Cugat durant 4 anys. No van dimensionar el que suposa l'esport d'aquesta ciutat. Per desconeixement, segurament, no els atorguem cap mala fe.

Des de Junts per Sant Cugat això ho hem vist des del primer dia. Podíem haver fet dues coses: no dir res i pensar que ja s'estimbarien, o fer propostes i mirar d'ajudar posant la ciutat al capdavant. I ho vam fer.
  • Els vam alertar que van dilatar el temps de les subvencions i tensaven els clubs.
  • Els vam alertar que calia posar més recursos a les entitats i instal·lació esportives.
  • Fins i tot quan vam veure que no s'havien ni mirat el pla estratègic els vam proposar al ple que creessin una taula operativa per decidir quins punts de futur s'havien d'afrontar. Una iniciativa nostra però vista amb bons ulls pel teixit esportiu. El tripartit la vota i la posa al congelador...
  • Els vam alertar també que el pressupost en promoció de l'esport estava per sota de la mitjana de la província de BCN i CAT.
  • També al Consell d'esports ho diuen els clubs

  • I continuem tenint avui molts interrogants:
  • On són els vestidors nous del pav2 de què parlaven el 2019?
  • On són els nous espais per la UESC, Qbasquet, Gimnàstica, Arts marcials o d'altres entitats que no poden arribar a més ciutadans?
  • On són les millores a la gespa i resta del camp de rugbi de la Guinardera?
  • Per què ens gastem molts diners promocionant esport femení de fora, sense, en canvi, tenir cap línia pressupostària estructurada per a l'esport femení local?
  • Per què a hores d'ara no coneixem com serà l'OMET que han de licitar?
  • Per què no han treballat un pacte de ciutat i consens amb el sector per a la nova OMET? Per què tenen les AFA molestes?
  • Per què ningú coneix el model esportiu que proposen?
  • On són els 9 milions d'euros que l'alcaldessa anunciava al gener per a aquest any 2022?

  • En moltes d'aquestes qüestions hi veiem falta de projecte de govern. Amb un govern que valorés la importància de l'esport i tingués les coses clares, que sapigués on va i que treballés amb equip amb el teixit esportiu, estem segurs que no estaríem avui al quart any de mandat amb mocions que demanen incrementar els recursos destinats a l'esport ni regidories exclusives. Avui estaríem parlant d'altres coses.

    Albert Salarich és regidor del grup municipal de Junts per Sant Cugat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.