Menys tecnicismes i més resolució


  • Comparteix:

alex.ballesta

Àlex Ballesta

Secretari d’organització de la JSC de Sant Cugat


Publicat: el 28/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa temps que el tema del pressupost de l’ajuntament sobresurt en llargues sessions de debat als plenaris, així com en titulars i articles d’opinió. Tot i això, les discussions no són al voltant dels objectius dels pressupostos, sinó d’una suposada mala praxi de l’equip de govern a l’hora d’informar l’oposició.

Efectivament, com apunta el senyor Brugarolas, els pressupostos són la principal eina del govern municipal per executar els seus programes, però cal tenir en compte que la seva elaboració requereix una infraestructura administrativa que comprèn la pràctica totalitat dels àmbits de l’Ajuntament i que ha de tenir capacitat plena per desenvolupar les seves funcions.

A les joventuts tampoc ens agrada fer servir l’argument dels “governs anteriors” a la lleugera, però tal com va assenyalar el mateix regidor Brugarolas a la tertúlia de Cugat Mèdia del dimecres 21 de setembre, “la ciutat té dèficits històrics que cal resoldre, de manera que no suposin més càrrega pressupostària en el futur”.

El que no entenem és perquè fa servir aquest argument per criticar l’equip de govern, quan el que està fent precisament és optimitzar les seves capacitats administratives per tal d’aprofitar al màxim els recursos de l’Ajuntament. Clarament, aquest hauria de ser (i és) un dels passos més importants (si no el més important) cap a la resolució d’aquests “dèficits històrics”.

Pel que fa als comentaris del senyor Ciprián, pot queixar-se tot el que vulgui de la manera en com (que no quan) arriba la informació, però potser podria invertir aquesta vehemència en aspectes més constructius, per no allargar un debat innecessari sobre el qual ja s’han plantejat solucions.

L’oposició queda retratada quan ràpidament canvia de tema al mencionar-se una modificació del ROM, que acomodaria les seves queixes. El senyor Ciprián torna a la seva obsessió amb les, no se sap quantes, modificacions pressupostàries, i torna a mentir sobre quan es va informar d’aquestes. El senyor Brugarolas repeteix la cantarella, però per no ser menys afegeix el to paternalista que ha caracteritzat l’oposició de Junts i del qual ara fan gala amb l’eslògan de la nova campanya “recuperem Sant Cugat”. Com si Sant Cugat fos d’algú altre que la ciutadania.

La qüestió és que sigui a través d’una comissió informativa o d’una junta de portaveus extraordinària, o d’altres canals, el govern municipal compleix amb el seu deure i possibilita que l’oposició desenvolupi les seves responsabilitats de manera adequada. Com bé va assenyalar la regidora de Sostenibilitat i Joventut: tot el temps que gastem en parlar d’aquesta eina (els pressupostos), no l’utilitzem en discutir o parlar de les accions i l’impacte d’aquest govern sobre la ciutat.

La ciutadania no vol veure com aquests tecnicismes es debaten ad nauseam, la ciutadania vol veure un equip de govern i un plenari proactius, que prenen consciència de les seves demandes que i no s’encallen en discussions que no porten enlloc.


ÀLEX BALLESTA és secretari d’organització de la JSC de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.