Una comissaria no és una botiga


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 14/gen/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El tancament de la comissaria de la Policia Local de Sant Cugat, la nit del 30 al 31 de desembre passat, per manca d'efectius, ha portat molta cua. És un fet tan fora de lloc, tan aberrant, que costa de creure. Més aviat sembla un acudit. Però no és cap acudit. Per inversemblant que sembli, la Policia Local de Sant Cugat, com si fos una botiga de vetes i fils, va penjar un cartellet a la porta que deia: 'Dependències tancades temporalment'.

El govern municipal, en ser interpel·lat a posteriori, va respondre que el tancament venia forçat per la impossibilitat de tenir agents disponibles. Una resposta, aquesta, que és del tot inadmissible com a justificació. Sense personal, s'hi pot quedar una botiga de roba, o una fleca, o un bar-restaurant, o un concessionari, però resultaria bastant increïble que El Corte Inglés, per exemple, tanqués per aquest motiu, oi que sí? Doncs en el cas de la Policia Local encara ho és més. La Policia Local no és cap negoci, la Policia Local és un servei públic de titularitat pública les 24 hores del dia tots els dies de l'any. No hi ha excuses que justifiquin un despropòsit d'aital nivell. Tot al contrari: com més excuses es donen més palesa es fa la manca de previsió i més inconcebible resulta aquesta barreja de desaprensió i irresponsabilitat per part del govern d'un municipi de 94.000 habitants. La conseqüència lògica hauria d'haver estat la dimissió immediata del regidor de Seguretat Ciutadana, o, en cas no de produir-se, un cessament fulminant. Res d'això no ha passat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.