El Nadal del jovent


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 11/gen/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest Nadal i per primera vegada, Sant Cugat ha gaudit d'una proposta pública d'oci juvenil amb un espai de referència propi, el Parc Jove de Nadal, i una oferta dinàmica i diversa per a persones d'entre 12 i 30 anys.

Han estat 7 dies d'activitat fervent al Parc de Ramon Barnils, en què s'han dut a terme una vuitantena d'activitats d'art, tecnologia, pensament crític, cultura i esport, pensades i liderades en molts casos per entitats i col·lectius joves de la ciutat. Una programació farcida de propostes nascudes en el si del nou Consell de Joves 12/17, de Fridays for Future, d'Hora Bruixa, o de diverses escoles de música i dansa del municipi, entre d'altres, que ha estat del tot exitosa malgrat l'impacte de la pandèmia i algunes cancel·lacions, com ara la del que havia de ser el gran reclam de l'espai: el Quinto de Cal Temerari.

Malgrat l'embat de la variant òmicron, el Parc Jove de Nadal ha estat un èxit que de segur que tornarà l'any vinent. Però més important encara, ha esdevingut la llavor de la imprescindible proposta pública d'oci juvenil que fa tants anys que les ciutats amb major proporció de joves del país anhela. Ara caldrà garantir que la primavera i la resta de l'any també siguin dels joves.

De moment, però, s'han acabat les festes i bona part del jovent encara el retorn a les aules amb el període d'exàmens a tocar. Per garantir-los unes bones condicions per a l'estudi, hem impulsat de nou la campanya d'espais d'estudi d'hivern i ho hem fet també amb novetats. Enguany i també per primera vegada l'impulsem en col·laboració amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAV), que posa la seva biblioteca a disposició de tots els estudiants de la ciutat.

Ens tornarem a trobar ben aviat als nous espais d'oci públic i juvenil, però fins llavors, molt bon any nou a tothom i tota la sort als qui us examineu els propers dies!

Seguim...

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.