#rescateVivotecnia


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 3/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Deixa que es trenqui la columna', 'truja psicòpata', 'com Hitler, passatgers al tren'... i encara més comentaris de treballadors de l'empresa Vivotecnia (Madrid) que, si els escoltéssiu, se us gelaria la sang. Gràcies al vídeo publicat per l'ONG Cruelty free International ha sortit a llum la realitat d'un dels laboratoris dels horrors on manipulen gossos, porcs, ratolins, conills o micos, més de 880 animals, creuant totes les línies fixades per la llei de benestar animal, amb cops, moviments bruscos, insults, rialles i menyspreus.

Una gran onada sensibilitzada i enormement enrabiada va estendre's ràpidament per totes les xarxes socials existents, nombroses plataformes animalistes van desplaçar-se cap allà, amb gàbies de transport i tot, per emportar-se totes les víctimes. La Comunitat de Madrid inicialment va mantenir la suspensió temporal de laboratori mentre el Seprona i la Fiscalia de Medi Ambient investigaven les suposades proves d'un delicte. Doncs bé, resulta que el Jutjat que porta la causa no ha ordenat el decomís de les espècies de laboratori d'experimentació animal com a mesura cautelar. Totes segueixen allà dins tancades i ves a saber en quines condicions; per això, dissabte passat uns 2.000 activistes animalistes van sortir al carrer per demanar poder treure'ls d'allà i reubicar-los en santuaris; la resta, perplexos, seguíem minut a minut tota la manifestació i omplíem les xarxes socials de queixes, reflexions, ànims, esperances i denúncies.

Saps que aquest laboratori realitza proves de toxicitat per a la indústria cosmètica, química, agroquímica, biocides i productes sanitaris? A Espanya no s'inverteix absolutament res per a la investigació de mètodes alternatius. Som dels pocs països europeus que no ho fa. S'ha d'acabar ja amb l'experimentació amb animals! Seguiràs comprant productes que no tinguin el distintiu 'cruelty free'? De veritat?

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.