Les dones de la PAS


  • Comparteix:

sandra.tello

Sandra Tello


Publicat: el 11/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En la setmana del Dia de la Dona Treballadora i en la gran tasca de les dones per fer visible les nostres lluites i reivindicacions, és important donar a conèixer qui hi ha darrere de la PAS, la Plataforma Animalista de Sant Cugat.

La PAS és feminista. Més ben dit, la PAS és intrínsecament feminista. La gran majoria de persones voluntàries de l'Associació són dones de Sant Cugat que en el seu dia a dia defensen el benestar animal. Dones valentes que tenen les seves batalles diàries pròpies i que, a més, posen la cura dels animals al centre. Perquè l'activisme de la PAS és 24 hores i 365 dies a l'any. La solidaritat i la generositat són el pa de cada dia de l'associació.

En el grup d'emergències, per posar un exemple, gairebé cada dia es reben casos d'animals perduts, abandonats o ferits, i la resposta de les voluntàries és immediata. Cadascú aporta el què pot, com pot i quan pot, però mai no hi ha un no per resposta. Fins i tot ara, en temps de pandèmia, l'activitat de l'associació no s'atura gràcies a l'esforç de totes elles.

Jubilades, mares, universitàries, joves... la PAS és un reflex de les dones de la societat actual. Un activisme que posa les cures al centre, les quals, tradicionalment, sempre han estat a càrrec de les dones, a l'ombra. És per això que en la setmana del 8M, però també cada dia, hem d'agrair a cadascuna de les companyes la seva dedicació a l'entitat.

La PAS està oberta a tothom sempre fa una crida a tothom perquè s'hi sumi i en aquest sentit, apel·la a la responsabilitat de tothom, també els homes. Les cures són un deure que tenim tots els membres de la societat cap als col·lectius més vulnerables, com en el cas dels animals.

SANDRA TELLO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.