Les formen els veïns d’un bloc de pisos, o d’un carrer o d’un barri que es proposen per si mateixos un repte i el duen a terme amb independència de les administracions. A Anglaterra havien començat amb reptes lligats al consum d’energia, però van evolucionar cap al consum d’aliments i altres temes.
El seu objectiu no és criticar l’Administració, si no volen experimentar de manera autònoma el poder de la col·laboració i fan gimnàstica ciutadana per quan arribin les adversitats de tota mena, que algunes d’elles ja les tenim aquí.
Quin hauria de ser el paper de l’ajuntament en aquests casos? I arribàvem a la conclusió que el seu paper era donar un cop de mà quan aquestes comunitats els calgués ajuda per anar més lluny. En cap cas es tractava ni de fundar comunitats com aquestes des de l’ajuntament, ni controlar-les, ni organitzar-les.
Simplement ajudar-les a seguir sent autònomes. El plenari de sant Cugat va aprovar aquesta moció i, mesos més tard, des d’altres Consistoris i de grups municipals de tots els colors, ens demanàvem que els expliquéssim el sentit de què havíem aprovat.
Avui Sol i Aire, per a poder seguir sent autònoma, ens ha demanat ajuda per a defensar el seu nucli habitat en el Plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, malgrat les dificultats, hem encertat en ser-los útils per a superar l’entrebanc.
Guim, si em llegeixes, hem complert amb el paper que aquell dia vàrem escriure
Llarga vida a Sol i Aire!
Joan Puigdomènech és regidor de Junts per Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.