L’Esport no era cultura?


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 2/nov/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No és massa difícil escoltar-nos dir als i les que ens dediquem a la política, i també a les persones que estan al capdavant de les entitats que l'Esport és cultura. No perdré el temps argumentar aquest posicionament, perquè no és cap concepte nou ni disruptiu, i crec que la majoria de la societat catalana compartirà aquest posicionament, l'esport forma part de la nostra cultura.

És difícil doncs, entendre com la difícil gestió de la pandèmia ha fet trontollar aquest concepte constantment. És evident que en una situació de crisis cal prendre decisions i mesures que no agraden a tothom, i és responsabilitat de tots i totes col·laborar des de la responsabilitat individual i col·lectiva per fer front a la pandèmia.

Però la cosa es complica quan es pot considerar que hi ha greuges comparatius entre sectors. I només aquest tema donaria per una col·lecció d’articles, i no és la meva intenció fer-ho, ni posar en dubte la gestió d’una situació ja de per si prou complicada.

Però no em puc estar d’alçar la veu en defensa de l’esport i les entitats. Les darreres mesures preses per combatre la propagació de la Covid posen de manifest una abismal percepció entre l’esport i la cultura, i la importància que té la pràctica esportiva en la nostra societat.

La proposta d’horari del toc de queda i l’exclusió de l’esport dins de les exempcions, denota una manca de coneixement de la realitat horària de les entitats i la pràctica esportiva al nostre país. I si més no, una manca de voluntat per part de les persones que prenen les dedicions al PROCICAT, ja que em consta que el Secretari General per l’Esport i la Consellera de presidència, van intentar que l’esport es tingués en consideració per poder acabar les activitats a les 22 hpres, com ho fan les culturals, un sector també molt afectat i que necessita el nostre suport.

La suspensió de tota l’activitat esportiva no professional, per tant l’esport de base i formació o l’esport salut, també ha quedat suspès temporalment, com moltes altres activitats. Però si del que es tracte és de promoure i reforçar la salut, l’esport torna a ser un aliat no un problema.

Amb els protocols i les mesures de seguretat adients s’ha demostrat durant mesos, que es pot fer practica esportiva de manera segura i controlada. És per això, que em sorprèn, i entenc que no és fàcil determinar límits, que
se suspenguin les activitats esportives.

D’acord en suspendre competicions i/o trobades per evitar la barreja, però el model de grup bombolla que s’utilitza en educació, podria ser un model replicable per minimitzar, que no eliminar, els riscos.

És per això, que sembla que el món de l’esport hem de seguir fent esforços per defensar que som cultura, i salut, i educació, i integració, també economia i ocupació, entre moltes altres coses. Però som gent d’esport, i les derrotes no ens desanimem,seguirem treballant i esforçant-nos per garantir el nostre reconeixement.

Eloi Rovira és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.