Ser un ex


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 30/jul/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns anys, un regidor del equip de govern d'aquell moment va escriure un article on parlava de havia d'actuar un regidor un cop deixava el càrrec. Segons ell, els que havien exercit un càrrec públic tenien que mantenir-se apart de la política i del associacionisme un cop deixessin de ser regidors.

No puc estar mes en desacord amb això. Com a regidor en exercici que ha estat ex-regidor (sense cap vinculació política ni de càrrec) durant quatre anys, tinc molt clar quin es la funció i la responsabilitat dels que en algun moment han exercit un càrrec electe.

De fet, el divendres passat em va succeir una cosa que em va reforçar en aquest convenciment. Durant el pregó de de celebració dels 25 anys de la Festa Major de Sol i Aire, es va emetre un documental de record d’aquets anys. Un conjunt de fotografies amb els diversos actes fets, noticies i actuacions del Grup d'Autoprotecció Civil, els veïns, i alguns polítics.

Per part meva em va fer molta il·lusió aparèixer en una de les fotografies. Sobretot pel fet de que no vaig sortir com a regidor en exercici, sinó com a presentador del programa 'Sant Cugat Parada i Fonda' de TV de Sant Cugat. En un programa dedicat al grup d’autoprotecció de Sol i Aire i la seva magnífica feina.

Això em va portar a la reflexió de que moltes vegades es més important la feina que els ciutadans fan des de les entitats i associacions de la ciutat, que la mateixa tasca dels polítics. Es des del teixit associatiu des d'on els ciutadans poden fer arribar a l’administració les seves reivindicacions i fiscalitzar les seves decisions. I, de fet, la millor opció per a la política es que els càrrecs electes fossin ocupats per ciutadans sorgits del teixit social.

De la mateixa manera, el millor que pot fer un regidor, quan deixa de ser-ho, es portar la seva experiència al mon associatiu i convertir-se en un ciutadà actiu i reivindicatiu. Aquesta es la autèntica funció dels ex-regidors, tornar a la societat els coneixements i la experiència adquirits durant el seu mandat. Perquè al cap i a la fi, el càrrec de regidor es temporal, però ser ex-regidor és per sempre.

FRANCESC CAROL és regidor de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.