Comparteixo, doncs, l'opinió que va manifestar Mònica Lablanca, directora de Cugat.cat, una de les ponents de la jornada a la UAB, en què la cursa per la immediatesa a què es veuen abocats els mitjans de comunicació oficials és altament perillosa, atès que la por a transmetre amb retard una informació determinada empeny a no contrastar-la com cal, i això, com és lògic, repercuteix negativament en la credibilitat del mitjà. Una credibilitat, certament, que només es guanya amb ètica. I és que l'ètica i la immediatesa, en termes periodístics, no acostumen a fer bona parella. Hem de tenir en compte que els mitjans oficials, precisament per la seva ascendència en la societat, tenen l'obligació de verificar tot el material que els arriba per molt important i urgent que sigui o sembli.
L'alfabetització mediàtica (i també digital), per tant, és vital no sols per comprendre i fer ús dels documents hipertextuals, sinó per desenvolupar un esperit crític en els nostres infants i joves que els faci refractaris a esdevenir purs objectes de consum o transmissors de mercaderia.
VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.