Així, la majoria de les persones que tenen un lloc de feina a una ciutat postindustrial com és Sant Cugat treballen en oficines, call-centers, restaurants, centres sanitaris, educatius, d'investigació, comerços, etc. El cas més paradigmàtic però no l'únic seria el de Delphi: amb el fenomen de l'automatització de les fàbriques, seguit per altres com la deslocalització, molts treballadors van ser desplaçats cap a altres sectors com els serveis, la gestió del coneixement i la innovació, basant en el tractament de la informació la resposta a la progressiva implantació al nostre territori de la indústria 3.0.
Tenint en compte aquests canvis en l'estructura productiva, sens dubte l'eina essencial per arribar a aquest objectiu d'atur zero o estructural és la formació. És imprescindible facilitar la formació necessària per a inserir al mercat laboral als aturats, incidint sobretot en els perfils que tenen més dificultats d'integració per motius d'edat, educació, etc. i per això les diverses actuacions portades a terme a través de les polítiques actives d'ocupació i que es basen en la capacitació per inserció - com per exemple els Plans d'Ocupació- continuen sent tan necessàries i positives.
JULIO JIMÉNEZ és antropòleg i membre del PSC
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.