Qüestionar les relacions de poder, com ho són les patriarcals, requereix, també, explorar els mites i les llegendes en què hem crescut tant com a col·lectiu com de manera personal.
Com he dit abans per sort, cada vegada amb més força i presencia, diferents col·lectius, persones i entitats es qüestionen aquestes llegendes i tradicions pròpies de la societat patriarcal en la que vivim i treballen per donar alternatives fent prendre consciència sobre la necessitat de trencar estereotips de gènere que fomenten pràctiques masclistes.
Per tot això és bàsic que comencem a treballar i reflexionar amb els més petits del que passaria si en comptes d’un cavaller, la protagonista fos una noia forta i valenta que rescatés al príncep o del que passaria si és la noia qui li regala una rosa al príncep. Sant Jordi ens dóna aquesta oportunitat i l’oportunitat de treballar els estereotips de gènere, fomentant l’ús de models coeducatius que transmetin una imatge de les dones fortes, empoderades i lliures, i que siguin protagonistes de les seves històries.
Perquè no proposem històries que trenquin amb el mite de l’amor romàntic? Això ens pot permetre construir noves històries d’amor, d’amistat, de compromís i de lluita, lliures de violències i d’estructures de domini i de poder.
La llegenda de Sant Jordi i la tradició de la diada ens donen una bona oportunitat per fer-ho i es que només trencant amb aquestes idees podrem transformar la societat actual.
Elena Vila és membre del PSC de Sant Cugat.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.