Teatre-Auditori, en marxa cap als 25 anys!


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 5/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dijous, en el 'Molta Comèdia' d'aquesta setmana - perdoneu la referència personal, que no és habitual - vaig tenir la satisfacció de compartir el programa dedicat a les arts escèniques d'aquesta casa amb Pep Tugues, el director del Teatre-Auditori (De fet, director del Organisme Autònom Municipal Centre Cultural Sant Cugat on aquest està ubicat).

Es tractava d’explicar amb el màxim detall i comentar per orientar als oients tota la nova programació que comença el 5 de febrer i acaba el 29 de maig. La presentació pública s’havia fet el dilluns a Barcelona, a la Fundació Damm en els magnífics i acollidors locals de l’antiga fàbrica de cervesa al carrer de Rosselló. Una festa emotiva, potent, amb actuacions diverses d’alguns components del cartell que va portar amb dos autocars moltes persones de Sant Cugat, a part dels que hi vam arribar pels nostres mitjans.

La motivació de fer-ho a Barcelona era doble segons les declaracions de la direcció. Primera: significar la gratitud per les entitats i empreses benefactores i/o associades sense les que no es podria plantejar una programació com la prevista. En aquest cas, fent-ho a la casa d’una de les més significades. Segona: Projectar a tot Catalunya, no només a la nostra ciutat, la programació excel·lent, eclèctica, que inclou estrenes al país, perquè els mitjans informatius que no van habitualment a llocs com Sant Cugat, en fessin ressò.

Entenent perfectament les raons, ara caldrà veure però quants mitjans informatius fan la feina que es pensava que haurien de fer. Demano que aquesta presentació que s’ha convertit en una fita per molts dels abonats i espectadors habituals del teatre, guanyats a pols any rere any, també es faci a casa nostra. Parlo, òbviament, de la propera temporada però no està de més dir-ho ja. Ho fa així Temporada Alta de Girona, una de les organitzacions dedicada a les arts escèniques en qui, qualsevol que vulgui fer coses ben fetes, pot emmirallar-se. Presentació a Girona i a Barcelona, o sigui que presentació a Sant Cugat i a Barcelona, si us plau.

Hi ha moltes veus que diuen que cada vegada Sant Cugat és més un barri de Barcelona. Jo no hi estic totalment d’acord. Però sí que és veritat que molta gent, sobretot pels vinguts en els darrers 10 anys, Sant Cugat és on tenen la casa o el pis, on dormen, però no on viuen. Parlava en el pregó de la Festa de Tardor precisament d’això, de viure a Sant Cugat o de viure Sant Cugat, que com veuen no és pas el mateix.

La temporada anunciada pel Teatre-Auditori és esplèndida i hi ha de tot per tothom. Poden escollir espectacles per pensar, per gaudir estèticament, per descobrir, per riure i per plorar, per reivindicar el passat o mirar cap el futur. Quan acabi, al maig, jo arribaré (espero) a les 1001 nits al Teatre-Auditori i ells continuaran el camí cap els 25 anys que es compliran el 25 de setembre del 2018. Força i endavant!

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.