El nou cartipàs i la cultura


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 27/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El nou cartipàs municipal configurat per l'alcaldessa, Mercè Conesa, estableix cinc grans àrees amb cinc tinències d'alcaldia, cinc regidories i un comissionat de participació ciutadana. Carmela Fortuny presideix la tinència de Cultura, Coneixement i Promoció que, diuen, és de nova creació.

Actualment encara distribueix el seu temps entre aquest nou càrrec municipal i el de secretària d'Inclusió Social i de Promoció de l'Autonomia Personal de la Generalitat. Ara que ho penso, déu n'hi do els títols que encapçala aquesta expressiva, dinàmica i bona gestora que és, a més a més, una 'incombustible' de la línia cançó pop per estalviar-nos cabòries excessives i passar-ho bé, és a dir, qui canta el seu mal espanta.

Suposo que aquesta doble funció es mantindrà fins el 27S. Dels resultats d'aquestes eleccions, plebiscitàries per a uns i autonòmiques per als altres, en poden sortir moltes coses. No només per la recuperada tinent d'alcalde, sinó de tot plegat. I no m'atreveixo a dir del perquè de tot plegat perquè, probablement, en Quin Monzó deu estar fins els nassos que facin servir el títol de la seva novel·la per tot.

Per raons òbvies, en el meu cas perquè procuro anar a molts dels actes d'arts escèniques i en el seu perquè va començar a assistir-hi, hem coincidit en el concert al claustre organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles el diumenge 21, Dia Internacional de la Música, un concert extraordinari amb força assistència de públic, i a la roda de premsa de la presentació de l'onzena edició de les Lectures a la Fresca, un monogràfic dedicat enguany a William Shakespeare que, de ben segur, assolirà l'èxit de públic que ja fa molts anys s'ha anat fidelitzant.

Ignoro el sentit últim de Coneixement i Promoció. Em sembla que sí que tinc una idea clar de Cultura, però precisament estem davant de dues magnífiques mostres de cultura, coneixement i promoció de la ciutat. Els concerts al claustre haurien de recuperar un Festival de Música de Cambra i Lied de nivell suficient com per atraure la ciutadania i públic de la comarca i de la gran capital si els noms són prou engrescadors. En el segon cas caldria pensar d'una vegada per sempre en un Festival de Teatre a la Fresca, a partir del col·lectiu d'actrius i actors de la ciutat que han demostrat sobradament que ho poden fer. Teatre, no només lectures que gairebé bé ja és teatre.

El calendari jo el veig clar. Acaba la temporada habitual del Teatre-Auditori i Xarxa Centres Culturals Polivalents i comencen, després de la Festa Major, dos festivals que fan cultura, donen a conèixer i promocionen la ciutat. Fem-ho?

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.