No és el dia 24 sinó el 16 el dia important!


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 11/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estic preocupat, diria que espantat, veient com la gent només es preocupa pel que passarà el dia 24 de maig i sembla que ningú no s'adoni que on ens estem jugant totes les essències i el futur del país, el de dins i el de fora, és el dia 16 de maig.

Però com és possible que la gent vagi a les convocatòries dels partits polítics, omplin places, locals i diversos espais i no hi hagi una veritable mobilització per impedir la vaga de jugadors anunciada per l'AFE el dia 16? Ens quedem sense futbol companys, amics, compatriotes, bona gent que somnieu, patiu, gaudiu i viatgeu darrere dels vostres equips que representen el millor d'aquesta pàtria (i de l'altra com deia abans...).

És clar que potser el que passa és que hi ha una barreja que poca gent acaba per comprendre. A veure, tenim l'AFE, que vol dir Asociació de Futbolistes Espanyos, a qui la LFP, o sigui, la Lliga de Futbol Professional, demanda i que, diuen, és un pur enfrontament personal del senyor Ángel Villar, que és el president de la RFEF, o sigui la Reial Federació Espanyola de Fútbol, amb el senyor Javier Tebas, que és el president de la LFP, que ja saben que vol dir....

El senyor Villar havia estat jugador del Athlétic de Bilbao, també internacional en la selecció espanyola, ara dita La Roja (ai, si Franco aixequés el cap!), i des de fa molts, però que molts anys, president de la RFEF on cobra uns 150.000 euros a l'any, bruts eh! És clar que també cobra com a vicepresident de la UEFA i de la FIFA, que imagino que ja sabem que vol dir. Per la RFEF treballa, és un dir, 100 dies a l'any i per l'altra feina, és un dir, hi ha uns ingressos que sembla no es declaren a Hisenda ni tampoc els 3.000 euros per despeses de representació.

També hi ha la CSD, o sigui el Consell Superio d'Esports, que reclama dinerons a la Federació i que, diuen, ha contribuït molt a la nova Llei que intenta controlar els ingressos dels futbolistes que s'han sentit menystinguts perquè ningú no els ha consultat per fer aquesta llei que, diuen, només busca recaptar més. Jo quan ho vaig llegir vaig somriure i pensar: 'Home, totes les lleis que afecten Hisenda són per això, no?' És clar aquests nois són joves i no han captat com va la cosa.

A veure, hi ha uns quants jugadors nostrats i del Reial Madrid que van assistir a la reunió per confirmar que sí que es fa la vaga, escoltin, a dues setmanes d'acabar la Lliga, amb la final de la Copa pel mig! Déu meu Senyor, però si la gent no ho pot admetre si tindrem manifestacions absolutament comprensibles davant d'aquesta catàstrofe social, moral i patriòtica. Esperin que em diuen alguna cosa...

En Casillas diu que cobra de sou cinc milions, només de sou. En Piqué li passa amb sis. L'Iniesta, que també hi va anar, vuit. El Xavi, que encara no se'n ha anat a Dubai, 10. En Sergio Ramos, militant sindicalista, 11,4 milions. I ara els hi volem controlar el que guanyen fent publicitat i altres treballs pesats, dolorosos, extenuants... No hi ha dret!

Senyors de la RFEF, s'han de posar d'acord amb de l'AFE perquè, si no, els de la CSD faran l'impossible per perjudicar-los dins la UEFA i amb la FIFA. Fem un pensament intel·ligent i deixem que els camps continuïn omplint-se de glòria, banderes, crits, emocions, plors i cants, deixem que el poble pugui sentir-se lliure i fidels a uns colors, a unes banderes, a uns herois que tot ho fan per nosaltres. Si així ho fan m'han dit que en la propera roda de premsa amb 100 càmeres i 200 periodistes en Messi, el gran Messi, dirà dues o tres paraules en català i parlarà en castellà sense accent argentí per demostrar que es va educar La Masia i que estima aquest país... Aquest? Bé, ara no cal que entrem en detalles inútils. Parin la vaga, si us plau!

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.