Plantant cara al deteriorament sanitari. 'Plantón' al Conseller


  • Comparteix:

assun.reyes

Assun Reyes


Publicat: el 30/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vaig tenir ocasió d'assistir a la comissió de Salut del Parlament el dia que l'oposició, exceptuant Marina Geli i la representant d'ERC (no era oposició?), van deixar plantat al conseller Boí Ruiz, després que es negués a incloure en el debat tres publicacions recents del DOGC, que han coincidit amb la Setmana Santa: el projecte VISC+, el desenvolupament d'activitat privada en centre públics (Barnaclínic i d'altres) i la implantació del Consorci sanitari de Lleida (titllada per la ciutadania i les plataformes en defensa de la sanitat publica de privatització descarada).

Més enllà del calat d'aquests tres temes, a aquesta sessió avortada es va tornar a fer patent la prepotència i 'xuleria' d'aquest conseller, el desconeixement i la insensibilitat total respecte al que passa al carrer i als centres sanitaris, el seu menyspreu al debat i a la democràcia, el seguidisme de l'anterior consellera Marina Geli i la manca de coherència d'ERC que, davant aquesta situació, es queda al costat de CIU, renunciant a la defensa dels drets socials, malgrat comparteix l'anàlisi de l''oposició real'. Sembla que es poden donar situacions similars en els pròxims dies, i que ERC ha dit que es decantaria per fer bloc amb l'oposició... S'haurà de fer un seguiment proper. També s'ha tornat a posar sobre la taula el cas Innova, denunciat un i altre cop des del carrer i des del Parlament. Un escàndol més!

Davant la crítica del president de la comissió, que semblava compartir ceguesa amb el conseller, les diputades que van abandonar la reunió van coincidir a assenyalar que si Boi Ruiz no respectava els mandats del Parlament (recordem que hi va haver recomanació de retirar VISC+ i aturar el Consorci de Lleida) i menyspreava les seves queixes, elles estaven democràticament autoritzades a abandonar la sessió.

El públic convidat a la comissió per part dels diferents grups va abandonar la sala amb les conselleres. Jo havia estat convidada per ICV; vaig tenir a tir de pedra el conseller responsable de la davallada vertiginosa de l'atenció sanitària al nostre país els últims anys. Responsable de les privatitzacions, del deteriorament progressiu de les condicions laborals dels professionals, de l'augment manipulat de les llistes d'espera. En resum, un conseller responsable de la pèrdua de qualitat de la sanitat pública, que beneficia la sanitat privada i perjudica greument els ciutadans i ciutadanes. Però una mica més enllà, fent gala de la mirada impertinent que la caracteritza, hi havia Marina Geli, penúltima consellera i còmplice extraordinària de l'actual. Ella, quan els professionals de la salut menys ens ho esperàvem, va posar de moda l'aïllament, el menysteniment als professionals, l'ostracisme, i va iniciar el procés de desencontre que ara culmina amb Boi Ruiz. Tots dos són responsables del desencant de molts professionals i de la desesperació de la població.

Per una vegada vaig maleir la bona educació que em van donar els meus pares; hauria d'haver-me apropat a dir-los alguna cosa que els enfrontés a la dura realitat a la que ens han abocat abans d'abandonar, indignada, la sala.

ASSUN REYES és la número 4 de la llista electoral d'ICV a les eleccions municipals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.