L'Emma vol votar


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 13/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Mai no he estat procliu a anar a manifestacions. Tinc, des de sempre, una reacció negativa a uniformar-me i anar sota qualsevol bandera. Només l'any 1977 vaig estar al passeig de Gràcia reclamant llibertat, amnistia i l'Estatut d'Autonomia, però avui (escric aquesta columna quan falten pocs minuts per passar de l'onze al dia dotze) i he plorat veient les imatges de la Diagonal i de la Gran Via de les Corts Catalanes. Avui he sentit, probablement més que mai, l'orgull de ser català.

La transcendència d'aquest acte multitudinari, no sé si 1.800.000 persones o més o menys, deriva de l'evidència d'una societat, d'una ciutadania, d'un poble, que és capaç de fer una manifestació perfecte, festiva, ben pensada i millor realitzada, on hi ha totes les edats, diferents classes socials, diversos orígens, sense que passi res que malmeti l'objectiu i sense que ningú, insisteixo, ningú, pot qualificar d'altra manera que exemplar i on s'ha pensat i executat amb una eficàcia i un missatge que des de qualsevol televisió, premsa o ràdio del món han constatat amb admiració i, cal dir-ho, en algun país encara amb certa sorpresa som si les diades dels anys 2012 i 2013 no ho haguessin deixat clar.

L'altra consideració a fer, a remarcar, és que això ha sortit d'una organització popular, possiblement amb vinculacions individuals amb diferents partits, però essencialment portada per gent que té un objectiu comú que és, senzillament, demanar el seu dret a votar, a que les urnes puguin expressar la realitat d'una nació que sempre ha estat i que vol tornar a ser amb tots els seus atributs. El vèrtex format per 10 nois i noies que el 9 de novembre compliran 16 anys amb l'Emma Solé de Rubí posant el seu vot en una urna és una imatge memorable.

No puc entendre, no ho he entès mai, però ara encara menys que puguin posar-se obstacles a una demanda com la de la societat catalana. Només unes votacions poden donar la mesura de la naturalesa que vol tenir aquesta societat i els partits, tots els partits, estiguin o no en el Parlament, han d'acceptar aquest mandat dels ciutadans que ho expressen d'una manera magnífica, emocionant, real, intel·ligent.

Senyor Rajoy, és molt senzill, l'Emma vol votar.

Eduard Jener és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.