La JNC menteix


  • Comparteix:

carlos.morato

Carlos Morato


Publicat: el 15/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La JNC va presentar una resolució amb mentides perquè C's no sigui acceptada al grup ALDE del Parlament europeu.

La setmana passada es va aprovar a Zagreb una resolució presentada per la Joventut Nacionalista de Catalunya al Congrés del LYMEC, que vénen a ser les joventuts del grup liberal europeu o ALDE. Doncs bé, aquesta resolució pretenia desvirtuar Ciutadans per tal que no sigui admès finalment al grup liberal del Parlament europeu. És molt legítim, evidentment. Entenc perfectament que la JNC no vulgui que Ciutadans comparteixi grup al Parlament europeu amb CIU. Però, per favor! No digueu mentides!

La resolució diu que Ciutadans vol veure empresonat al president Mas. Home, doncs no. Si us plau, si algú té algun vídeo on surti l'Albert Rivera demanant l'empresonament del president de la Generalitat que m'ho faci saber. La JNC deia que Ciutadans vol suprimir l'autonomia de Catalunya. Precisament el que volem és tot el contrari: fomentar la unió a partir de la diversitat d'Espanya. És més, diversos cops l'Albert Rivera ha descartat l'opció de l'article 155 de la Constitució. Però seguim amb les mentides de la JNC. Es veu que nosaltres volem la intervenció militar a Catalunya per impedir la consulta (que no es farà) del proper 9 de novembre. Quan hem dit això? La consulta no es farà per aplicació de la Llei, de la Constitució. No cal intervenir amb l'exèrcit en un Estat de Dret ja que el que és normal és aplicar el dret agradi o no. Finalment, a més de qualificar-nos com a populistes, ens titllaven de poc liberals i de fer un ús similar del vocabulari comunista i socialista... És curiós que, a Catalunya, els mateixos que van escriure aquesta Resolució ens tractin de feixistes per defensa la unitat d'Espanya i a Europa de comunistes ben bé no se sap el perquè.

Però de veritat una formació nacionalista ens tracta de poc liberals? Si el liberalisme es caracteritza precisament per tenir un tracte individualitzat de la persona i ells parlen d''el poble de Catalunya' com si es tractés d'un únic col·lectiu! Nosaltres som poc liberals per voler que els pares escullin en quin idioma volen que estudiïn els seus fills mentre que la JNC imposa una llengua a l'escola? Nosaltres som poc liberals per voler eliminar nivells administratius mentre ells segueixen apostant per uns òrgans inútils com els Consells Comarcals o les Diputacions, cementiris d'elefants polítics?

Nosaltres som poc liberals per voler donar facilitats als petits i mitjans comerciants mentre que ells a més d'apujar impostos, imposen multes lingüístiques als negocis i empreses privades per posar els rètols i publicitat només en castellà? Nosaltres som poc liberals quan el govern de CIU ha augmentat escandalosament el dèficit públic a la Generalitat deixant-la encara més pobre? Ah! I populistes! Parlar contínuament de 'Espanya ens roba', no és ser populista? Qui ens roba és la família Pujol, Millet, Aymerich, Crespo... i tots aquells que viuen de la prevaricació. Recordo que la seu de Convergència està embargada pel cas Palau.

Jo no sé què entén la JNC per ser liberal, però el que tinc clar és que la ideologia liberal és antagònica amb la nacionalista.

CARLOS MORATO és portaveu de Joves de Ciutadans de Sant Cugat
@CarlosMRoig



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.