Llibertat, igualtat, fraternitat?


  • Comparteix:

josep.manuel.prats

Josep Manuel Prats

President de FAPEL (Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya)


Publicat: el 10/mai/23
Els experts |
PDF

Aquestes són les ensenyes republicanes per excel·lència, que sovint assimilem a la democràcia. Però al nostre país sembla que els que més es posen aquestes paraules a la boca, realment no hi creuen. Les han canviat per les antònimes, que practiquen sovint i sense embuts: control, arbitrarietat i enfrontament.

El simple exemple, a més del propi departament "d'Educació", el podríem trobar a una de les propostes del govern de la nostra ciutat que, entre tantes altres ocurrències i propaganda, ha fet un conveni amb l'Hospital Sant Joan de Déu, d'iniciativa social, per tal de fer un cribratge dels alumnes de les escoles de Sant Cugat per tal de diagnosticar les seves eventuals necessitats d'aprenentatge. Fins aquí tot correcte, més que correcte! Sempre a favor de tenir més eines per tal que tots els alumnes assoleixin el millor que poden arribar a ser, independentment de les seves capacitats. Una boníssima iniciativa que el Dr. Casas encapçala des de fa força anys, i que estic convençut que pot ajudar a l'actual mediocritat de resultats que tenim a Catalunya, perquè la conec.

Aquest primer pas és molt interessant perquè, arran dels resultats, es podrien posar les mesures de suport addicional, d'orientació a famílies, de formació a mestres. També caldria invertir en la contractació de perfils professionals adients per tal que tots els infants i joves de Sant Cugat puguin donar el millor de si mateixos i assolir bons resultats personals i acadèmics. Es donaria així una resposta a les tímides i propagandístiques mesures del departament d'Educació en matèria de fracàs escolar i abandonament prematur. Perquè tots els infants i joves de Sant Cugat millorin i millorin la societat i el país. Actualment, prop del 20% de l'alumnat està fracassant i abandonant, i el 60% és mediocre, i cada cop pitjor. Semblaria que es volen canviar aquestes xifres. Però de moment cap previsió econòmica, zero, naturalment, que estem en campanya i cal vendre fum.

Però és que ara bé el més gros. Resulta que només es pensa fer a les escoles governamentals, i no a les d'iniciativa social. Així demostra el nostre ajuntament que governa per a tots els ciutadans? Ja es veu que no, que només governa per a la meitat de la població de Sant Cugat. Torna l'absolutisme més ranci, per beneficiar els que m'agraden i perjudicar els que no són "dels meus", quan tots som ciutadans d'aquesta ciutat.

Les AMPA de totes les escoles d'iniciativa social de la ciutat han aixecat la veu públicament perquè no pot ser que una iniciativa tan interessant per a tothom -amb una entitat de la iniciativa social- només pugui beneficiar uns quants amb els diners de tothom, que no són de l'Ajuntament, que són de tots i per a tots.

No hi ha dret, que s'exclogui de les polítiques municipals la meitat dels seus ciutadans i s'atiï una divisió absurda entre veïns, familiars i amics, que han triat -alguns lliurement, recentment menys- l'educació que volen per als seus fills i filles. I per tant és exigible que el programa s'ampliï a tota la comunitat educativa de Sant Cugat.

JOSEP MANUEL PRATS és president de FAPEL (Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.