Un altre curs sense haver fet els deures


  • Comparteix:

carme.roca

Carme Roca

Tresorera de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat


Publicat: el 15/set/22
Els experts |
PDF

Fa poc més d'una setmana començàvem un nou curs com cada any després de l'estiu. I com cada any després de l'estiu hi ha qui no ha acabat el quadernet de deures d'estiu.

Hi ha qui en fa responsable a l'avançament de curs, però la realitat és que els deures que queden pendents no són només de l'estiu sinó que l'administració fa temps que no progressa adequadament pel que fa a Educació.

Els nomenaments que diuen que van avançar no han tingut en compte baixes que eren més que previsibles com les jubilacions, el nou currículum que fa mesos que s'anunciava s'ha publicat in extremis, a Sant Cugat encara tenim centres de secundària que no han rebut tots els dispositius del departament, tot i haver començat a repartir els de primària. L'edifici de La Mirada segueix esperant quan falta ben poc per a que en surti la primera promoció.

Sembla que el Departament no n'aprèn i el caos es repeteix cada setembre, i és que sembla que ens agradi improvisar, funcionar a cop de titular i anar xutant la pilota sense saber on tenim la porteria.

Fa relativament poc de la pandèmia, quan tothom va creure que dotar d'un dispositiu per cada alumne milloraria el rendiment escolar, avui ens trobem que en més de la meitat dels centres públics de secundària del municipi no tenen dispositius per a tot l'alumnat i han d'anar trampejant com poden, alguns recomanen a les famílies adquirir-ne un de propi, altres han optat per retornar al llibre de text, tot plegat un desgavell i encara no han començat a envellir els dispositius i necessitar un manteniment o un relleu...

Lligat a la digitalització, ens trobem amb un problema molt greu i del que encara no en som prou conscients, el de la 'googlelització', a falta d'una plataforma fiable i que preservi la identitat i privacitat dels menors, els centres opten per una plataforma que en cap cas és gratuïta, no la paguem amb diners sinó amb les dades que generen els nostres infants. Tot i que el Departament n'és coneixedor de fa anys encara no ha tingut temps de fer la feina i proporcionar una alternativa als centres.

Un altre tema que sobta és que just a l'inici d'una crisi econòmica i en plena inflació les quotes d'escolarització que haurien de ser gratuïtes han pujat per fer front als costos de manteniment dels centres, cost que pertoca assumir al Departament, perquè es clar la llum i el gas puja a tot arreu menys a Via Augusta que encara no se n'han assabentat.

I així anirem, sobre la marxa, fins al setembre que ve.

CARME ROCA és tresorera de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.