Pacificació entorns escolars


  • Comparteix:

carola.alegre

Carola Alegre

Secretària de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat


Publicat: el 6/jul/22
Els experts |
PDF

Des que va començar l'any, hi ha hagut 300 incendis a tota Catalunya i hem tingut temperatures inèdites en una primera quinzena de juny superant els 40 graus en alguns territoris. Les escoles i les aules no estan preparades per poder aguantar aquestes temperatures amb garanties de seguretat, tant per als infants com per als adults que hi treballen.

La majoria dels entorns dels centres escolars de Sant Cugat, superen amb escreix els índexs de contaminació recomanats per l'OMS. La contaminació acústica a les escoles, produïda pel trànsit, provoca un gran greuge en el desenvolupament cognitiu dels infants. Tot i així, n'hi ha qui volen ampliar l'aeroport i construir el quart cinturó. Nosaltres volem verd i volem carrers lliures de trànsit.

Des de la Coordinadora d'Afes hem acompanyat la Revolta Escolar de Sant Cugat per presentar una moció que insta l'Ajuntament a treballar en la pacificació dels entorns escolars. Des que vam començar a treballar-hi, ens hem reunit amb tots els partits polítics per aconseguir consens i que la moció es presentés amb acord institucional. Estem molt contentes del suport que hem rebut per part de tots els partits, ja que tots ens han confirmat que volen caminar en aquesta direcció i per a nosaltres és una molt bona manera d'acomiadar el curs.

Per tant, esperem que l'Ajuntament compleixi els acords i treballi a partir d'ara amb una planificació urbanística i de zonificació escolar que garanteixi uns entorns escolars segurs i lliures de trànsit. Que es creïn ombres naturals i verdes dins dels recintes escolars, allí on ara hi ha ciment. Que es treballi amb mirada de futur per poder crear uns hàbits en la canalla que ara puja, de normalització dels desplaçaments en bici, patinet o a peu dins del municipi. Que es reforci la qualitat, quantitat i cost del transport públic en detriment de l'ús del vehicle privat.

En definitiva que es treballi, de veritat, en la millora de la qualitat de vida dels nostres infants.

CAROLA ALEGRE AUBETS és Secretària de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Contra la segregació

Josep Manuel Prats

Infantesa perduda

Josep Manuel Prats

Ara, la família

Josep Manuel Prats

Anem fent camins

Carola Alegre

Tenim experts

Josep Manuel Prats

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.