Judici en construcció


  • Comparteix:

stel-la.bonamusa

Stel·la Bonamusa

Cap d'Estudis de l'escola Turó de can Mates


Publicat: el 2/mar/22
Els experts |
PDF

UN. Com ja és tradició al Turó, l'alumnat de 6è representa el Judici de la Reina Carnestoltes a tota la Comunitat Educativa. No us imagineu una obra convencional, no: seran els nens i les nenes els qui construeixin el Judici. Podeu triar butaca!

A la nostra escola ens prenem un temps per, al llarg d'unes setmanes, treballar amb més intensitat els àmbits lingüístic, artístic i d'educació física. Metàfores, pintura i dosis d'humor, la diversió està assegurada. I és que estem convençudes que aquesta oportunitat única els fa créixer com a persones.

Us expliquem com ho fem?

DOS. Com en d'altres projectes, necessitem de la figura de l'expert/a: mirarem Judicis d'altres anys. En aquest moment iniciem la presa de decisions i com ja sabeu, al Turó ens agrada conversar en rotllana i serà en aquest espai on començarem a prendre-les per teixir el fil argumental: estructura, personatges, escenes, bromes, músiques...
Després de decidir l'esquelet, cal començar a representar i seran els mestres d'educació física qui plantegin sessions de cos i dinàmiques per deixar de banda pors i vergonyes.

Ja hem escalfat i arriba el moment de triar personatge: quin vestit em vull posar? Com ja heu intuït, no seguim convencionalismes. De vegades hem tingut tres Carnestoltes i un bon grapat de Quaresmes. D'altres, una Reina Carnestoltes i un Quaresmo. I per què no? Posem en marxa situacions en que portem a terme de manera simultània el fer, el pensar i el representar, així com experiències cooperatives que els permetran aprendre mitjançant el descobriment i l'intercanvi. Eduquem infants creatius, persones sense por a equivocar-se i capaces de trobar solucions alternatives als problemes que vagin sorgint i el Judici és una de les múltiples oportunitats que donem com Escola.

TRES. El grup va prenent decisions, poc a poc anem veient muntades les diferents escenes, tothom pot opinar i tot està en construcció. L'enfoc del teatre d'improvisació que treballen al llarg de la Primària dona els seus fruits.

Inventem el vestuari, localitzem escenaris i repensem els elements que ajudaran la nostra obra a tenir el punt de teatralitat que busquem.

ACCIÓ. Ara ja tot són nervis, s'acosta dimecres de Cendra i malgrat els dos darrers cursos no hem pogut representar en directe, recordem els temps en que la companyia del Turó va sortir de gira amb els usuaris de la Fundació Catalònia.

I ara sí, avui dimecres 2 de març, anunciem ben alt i ben fort que al Turó es representarà el JUDICI de la Reina Belluga!

STEL·LA BONAMUSA SERRAT és Cap d'Estudis de l'escola Turó de can Mates



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.