Aquest finançament del públic per part del privat atempta contra el dret bàsic a l'educació de la infància i genera unes relacions famílies-centre de tipus comercial que hauríem de considerar inacceptables.
Hem de parar-nos a pensar si les "quotes" afavoreixen l'augment de la competència i la segregació entre les escoles públiques desposseint-les del títol de públiques.
Si els nous materials pedagògics estan a l'abast de tothom o només poden innovar aquells centres amb major recaptació entre les famílies, dinamitant així la universalitat.
Si les afes del nostre municipi contribueixen en la contractació de personal necessari per al funcionament de centre, eliminant també la gratuïtat.
És moment de despertar i recordar que tenim drets que van quedar retallats en les diverses crisis financeres viscudes a altres dècades, de no permetre que la crisi sanitària paralitzi totes les lluites justes que necessitem per assolir el món que volem.
L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món, deia Nelson Mandela. Si anhelem una societat més justa, ecosocial, feminista i inclusiva hem d'exigir a les administracions el finançament real que necessita l'educació transformadora, és a dir: la pública, universal i gratuita.
LIDIA MANGUÁN GARCÍA és Vocal de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.