Itinerari Formatiu Específic: un nou recurs inclusiu a Sant Cugat


  • Comparteix:

anna.macia

Anna Macià

Membre de l'equip de l'Institut FP Sant Cugat


Publicat: el 23/nov/21
Els experts |
PDF

En el context de la pandèmia, el curs 2020-21 vam iniciar, a l'Institut FP Sant Cugat, un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d'auxiliar en vendes i atenció al públic.

Els Itineraris Formatius Específics, coneguts per IFE, són ensenyaments professionals finalistes, de 4 anys de durada, que s'adrecen a joves d'entre 16 i 20 anys, amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada.

La finalitat d'aquests ensenyaments és doble: per una banda incrementar l'autonomia personal de l'alumnat, i per l'altra assolir les competències professionals bàsiques i les associades a l'especialitat del cicle que facilitin als nois i noies la transició a la vida adulta i la inclusió social i laboral.

A l'IFE de l'Institut d'FP de Sant Cugat treballem per projectes i des del primer curs n'hem fet de molt interessants: vam fer una campanya de difusió del Gran Recapte del Banc dels Aliments, hem treballat la piràmide dels aliments, hem après a comunicar-nos i vestir-nos segons l'ocasió, hem fet dues botigues al pati de l'Institut on hi hem venut productes fets per nosaltres, hem dissenyat i gravat una falca de ràdio, hem construït horaris visuals amb pictogrames, hem participat en un seminari sobre prevenció de violència sexista, hem analitzat els estudis que es fan a l'Institut mitjançant organigrames, ..., entre molts altres que anem organitzant.

També ens agraden les celebracions: La Castanyada i Halloween (31 d'octubre), Nadal (25 de desembre), Sant Medir ( 3 de març), el Dia de la Dona Treballadora (8 de març), el Dia Mundial de la Síndrome de Down (21 de març), el Dia Mundial de l'Autisme (2 d'abril), o Sant Jordi (23 d'abril). Qualsevol excusa és bona per aprendre coses noves!

Durant l'any hem hagut d'acostumar-nos a diferents situacions: el curs passat vam haver-nos d'adaptar a la semipresencialitat i no va ser un any fàcil, però vam aprofitar tots els entrebancs i els vam reconvertir en oportunitats descobrint que el mòbil també serveix per fer classes amb meet, aprenent a utilitzar el 'classroom', coneixent diferents tipus de docència, estils de professorat ..., aprenentatges que ens permetran adaptar-nos millor als equips de treball de les futures feines que tindrem. Un any ple de reptes que amb molt d'esforç i ajudant-nos entre tots i totes, hem aconseguit assolir.

Per a nosaltres els canvis són més difícils de portar, ens costa acostumar-nos-hi, per això, si decidiu venir a visitar-nos o si voleu convidar-nos a visitar la vostra empresa o institució, us demanem un xic de paciència, la mateixa paciència que sovint hem de tenir nosaltres quan veiem que, tot i esforçar-nos molt, de vegades, ens costa que ens entenguin, que ens valorin, que ens tinguin en compte i ens considerin com a iguals.

Us hi esperem!!!

#SomIFE #TotsSomIgualsTotesSomDiferents

Si voleu saber-ne més, us adjuntem aquest link de la Generalitat de Catalunya.

ANNA MACIÀ I FONT és membre de l'equip de l'Institut FP Sant Cugat i de l'Itinerari Formatiu Específic (IFE), Llicenciada en Psicologia, Psicopedagogia i ADE



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Contra la segregació

Josep Manuel Prats

Infantesa perduda

Josep Manuel Prats

Ara, la família

Josep Manuel Prats

Anem fent camins

Carola Alegre

Tenim experts

Josep Manuel Prats

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.