Vull que sigui sempre dijous!


  • Comparteix:

maria.fabre

Maria Fabre

Llicenciada en Belles Arts i directora de Pou d'Art


Publicat: el 27/oct/21
Els experts |
PDF

El curs està més que començat, totes les activitats extraescolars ja estan en marxa i els infants i les famílies ens anem adaptant al ritme que portarem d'ara fins a finals de curs. Això, si no els fem dubtar!

Hi ha una cosa que sempre m'ha sorprès. Entenc i valoro que els nens i nenes formin part de les decisions del que volen fer al sortir de l'escola. És a dir que els deixem triar, sempre acompanyant aquesta tria cap a una activitat factible i que sabem que els hi pot agradar. Ara, el que no entenc, és que un cop feta aquesta tria, seguim valorant el fet que puguin canviar i deixar un grup en el que s'han compromès penjat. Quin grau de compromís esperem que agafin amb les seves responsabilitats si quan demanen canvi, ja sigui per que l'amiguet fa una altra activitat, o perquè aquell dia potser l'activitat que s'ha fet no li ha agradat tant, el canviem d'activitat!

Això passa, i no deixa de sorprendre'm. Està clar que si hi ha un motiu de pes, s'ha de valorar i fer un canvi, perquè no hem d'oblidar que una extraescolar no ha de ser una obligació ni una activitat que fem a contracor. Ha de ser una formació extra que ens produeixi plaer, aprenentatge, i si pot ser relació amb infants d'altres edats i escoles, així ampliem el seu cercle d'amistats.

Jo sempre aconsello als pares que si el seu fill en algun moment dubte de l'activitat que han triat, que parlin amb ell i que parlin amb el seu mestre, per contrastar punts de vista i es pugui esbrinar què passa. Però a vegades, anem tant atrafegats, que el diàleg amb l'educador no existeix i aquest és important. Encara que sigui una activitat extraescolar, no hem d'oblidar que és educació.

Triar una activitat per que hi va el germà, no sempre és una bona idea, és pràctic per la família, però sovint els germans tenen interessos diferents, cal valorar-ho. El mateix passa si la triem per que hi va un amic. Sempre hem de pensar si el nostre fill encaixa en aquella activitat o no.

El més normal és que els nens i nenes que fan una extraescolar, sobretot si és artística, vingui encantat i tingui ganes que sigui sempre dijous!

MARIA FABRE GRAS és llicenciada en Belles Arts i directora de Pou d'Art



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.