Per alleugerir el cost que suposa la tornada a l'escola, moltes afes han ideat fórmules per poder reduir l'import que s'inverteix en la compra de llibres, ja sigui engegant un projecte de socialització, fent compres col·lectives o contractant el servei d'alguna empresa de "lloguer" de llibres. Arribar a aquest punt no ha estat fàcil ja que cal una conscienciació per part de tota la comunitat educativa, tenir un llistat de llibres de text estable i hores de feina revisant i folrant llibres, gestionant la compra, etc...
Des del curs passat a tot això s'hi ha sumat la compra d'un ordinador que, no en tots els casos ha estat proporcionat pel Departament. El portàtil que utilitza l'alumnat és un ordinador força limitat i que ha de ser d'ús exclusiu per a l'escola/institut i no pot ser compartit per la unitat familiar, fins i tot en els casos que l'equip ha estat adquirit per la família.
Per si fos poc, l'ús del portàtil ha vingut acompanyat de la substitució dels llibres de text per llicències digitals. Aquestes llicències tenen un cost semblant al llibre en paper, duren 1 any i, per tant, no es poden aprofitar ni per a possibles germans i anul·len qualsevol possibilitat de reaprofitar/socialitzar.
Les editorials, de la mà del Departament, han aconseguit guanyar la batalla i han recuperat el negoci que genera l'educació pública.
CARME ROCA és tresorera de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.