Als Museus de Sant Cugat estem d'aniversari


  • Comparteix:

helena.minuesa

Helena Minuesa

Responsable del servei educatiu i de públics dels Museus de Sant Cugat


Publicat: el 3/oct/21
Els experts |
PDF

Benvolgudes famílies, aquest any estem d'aniversari!. El Celler Modernista, emblema del nostre passat vinícola i pagès, fa 100 anys.

Aquest edifici tan bonic es va construir l'any 1921, gràcies a l'esforç del sindicat de viticultors, per tal de sortir de la crisi que patia el sector de la vinya i el vi en aquell moment. Coneixeu la dita popular de "la unió fa la força"? Doncs això mateix.

Des dels Museus de Sant Cugat treballem amb un objectiu: volem transmetre l'estima envers la història i el patrimoni per tal d'assegurar-ne la seva protecció futura. I és per això que, del 8 al 10 d'octubre - i durant el decurs de tota la tardor - el Celler s'omplirà d’activitats per a tots els públics.

Ens acompanyarà el Circ amb bótes, un espai de joc en què les botes de vi i les ampolles s'han reconvertit en circuits de psicomotricitat de somni.

Aprendrem la història de la vinya i del vi de la mà de la conta-contes Anna Casals, mentre qui vulgui podrà crear animals del món rural amb materials reciclats o jugar en un circ fet amb taps de suro: trapezistes, lleons i domadors, com mai havíeu vist.

Sabeu pintar amb vi? Si veniu podreu aprendre com fer-ho de la mà de Pou d'Art. Serà un bon moment per embrutar-vos les mans i deixar-vos endur per la imaginació.

Sense oblidar un dels plats forts de les jornades: la visita a la finca de Can Bell per conèixer el projecte de recuperació de la vinya que s'hi està duent a terme.

Tot això, i molt més, ben amarat amb les cançons per fer la verema que l'Escola de Música Tradicional, en Carles Belda, els Elements o la Portàtil FM compartiran amb nosaltres.

Segur que teniu un pla millor per aquell cap de setmana?

Tenim 100 anys a celebrar. Us hi esperem, amb molta il·lusió.

HELENA MINUESA SÁNCHEZ és responsable del servei educatiu i de públics dels Museus de Sant Cugat

Activitats gratuïtes. Aforament limitat. Consulta la programació aquí. Cal fer reserva prèvia a museu@santcugat.cat / Tel. 936759951



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.